Pod požutjelim krošnjama kod Zavičajnog muzej Ždralice ponovno organiziraju Ginko sajam

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Daruvarčani će, već pomalo tradicionalno, prvu subotu u listopadu iskoristiti kako bi se okupili ispod najljepšeg stabla u Gradu, pa i široj okolici. Kada jesenji kist oboja drveće oko dvorca grofa Jankovića odnosno Zavičajnog muzeja, najimpresivnije u svojoj predivnoj žutoj boji izgleda upravo ginko. Daruvarčani ga toliko vole da su mu odlučili posvetiti i manifestaciju.

– Ginko sajam je zamišljen kao druženje Daruvarčana i gostiju, ispod krošnje našeg ginko stabla, koji je ponos našega Grada. Želja nam je još malo više ga istaknuti, kroz kreativne radionice i sa izlagačima koji u svojim rukotvorinama imaju isto lik ginka – kaže Suzana Lipovac iz Udruge Ždralice koje i organiziraju druženje pod krošnjama ginka.

Na sajmu će svoje radove, uz Ždralice predstaviti Udruga Korak dalje, Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Obrti Marpital te Pinks i Dots, Centar Rudolf Steiner, Tehnička škola Daruvar, Ekonomska i turistička škola Daruvar i Likovna grupa DA, kao i Gljivarska udruga Kotrč.

No, iako gljivari nemaju puno veze s ginkom, budući da je ovo njihovo doba, sajam smatraju idealnim mjestom da pokažu što oni rade. No, bez obzira na to, motiva ginka neće nedostajati.

– Imamo i tri kreativne radionice, kojima je također Ginko inspiracija. Jednu radionicu vodi Danijela Ljutak Jureković, koja je namijenjena odraslima i zove se “Jesenski foto album”. Druge dvije radionice namijenjene su djeci. Ema Župić vodi radionicu “Veseli bookmark za vesele čitače”, a “Razigrani foto okvir” vodi Suzana Štefanac. Obje su radionice namjene osnovnoškolcima – pojašnjava Lipovac

– Izlagače za sajam smo našli relativno jednostavno, nema ih puno kojima je Ginko središnji motiv, ali tako je sajam i zamišljen, da više bude kao neko obiteljsko druženje. Cilj je da djeca i roditelji izađu, prošeću, uživaju u ambijentu kod dvorca i ginka, i usput si nešto nabave od rukotvorina – napominje Lipovac koja je odazivom na Ginko sajam zadovoljna jer ga ni korona nije poremetila.

– Vrlo smo zadovoljni, zapravo su ljudi željni takvih događanja tako da, eto, čim smo objavili upise u radionice, već su počele prijave. Nešto mjesta još ima, ali potrebno je prethodno se prijaviti i upisati na njih.

Ginko sajam se održava u sklopu projekta Pod daruvarskim suncem, kojeg financira Grad Daruvar. Na plakatu najavljuju i gosta iznenađenja, pa je sve to odlična pozivnica da ove subote navratite do daruvarskog Dvorca, uživate u nacrtanom ali i pravom ginku.

FOTO: FACEBOOK Udruga Ždralice


PODIJELI S PRIJATELJIMA!