Ivana Jurković Piščević preuzima Komunalac, a evo čemu će se posvetiti dosadašnji direktor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon 20 godina na čelu Komunalca, Ivan Ivančić više nije predsjednik Uprave bjelovarske komunalne tvrtke, ali to ne znači da ga čeka zaslužena mirovina. Upravljačku palicu Komunalca predat će Ivani Jurković Piščević, dok će se on posvetiti izazovima u vodoopskrbi i odvodnji i to ne samo na bjelovarskom, već i na području gotovo čitave Bjelovarsko-bilogorske te dijela Koprivničko-križevačke županije.

Podsjetimo, Ivančić je zbog racionalizacije bio pola radnog vremena zaposlen u Komunalcu, a pola u Vodnim uslugama. Kada su izmjene zakona ukinule tu mogućnost, skupština Komunalca raspisala je javni natječaj za novog člana Uprave. Prema pravilima toga natječaja, novi član uprave osim diplome morao je imati i petogodišnje radno iskustvo na poslovima odgovarajuće stručne spreme, ali i tri godine rukovodećeg iskustva. Jurković Piščević zadovoljila je sve uvjete, a njezino iskustvo u strateškom i poslovnom planiranju i razvoju svakako bi trebao biti plus u budućim projektima te tvrtke. Uz nju, član Uprave Komunalca ostaje Josip Heged koji će joj sigurno pomoći svojim bogatim radnim iskustvom.

Na prvi pogled, Jurković Piščević dolazi na lagodno radno mjesto, s obzirom da bi se cjeloviti sustav gospodarenja otpadom u Bjelovaru trebao početi provoditi od proljeća iduće godine, no posla joj ipak neće manjkati. Osim gospodarenja otpadom, Komunalac priprema i veliki projekt modernizacije, odnosno izgradnje nove tržnice na mjestu stare. U tom projektu ne nedostaje niti vizije, a niti ambicije, ali nedostaje novca. Jedan od glavnih poslova Jurković Piščević bit će osiguranje financijske konstrukcije tog ambicioznog pothvata.

Posla neće nedostajati niti Ivančiću na novom-starom radnom mjestu. Uz pomoć člana Uprave Zorana Bišćana, on će brinuti i upravljati izgradnjom i održavanjem vodovoda i kanalizacije ne samo u Bjelovaru, nego i ostalim gradovima Bjelovarsko-bilogorske županije osim Čazme, ali i na području Đurđevca i devet tamošnjih okolnih općina.

Iako je Bjelovar gotovo u cijelosti pokriven vodovodnom i kanalizacijskom mrežom, ostali gradovi, a pogotovo općine BBŽ ne mogu se pohvaliti razvijenošću podzemne infrastrukture, pogotovo kada je riječ o kanalizaciji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!