Upravno vijeće bira novoga šefa Doma za starije, evo tko se sve javio na natječaj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas bi se trebalo sastati Upravno vijeće bjelovarskog Doma za starije i nemoćne osobe, na kojem će se razmatrati prijave za mjesto ravnatelja te ustanove. Podsjetimo, na natječaj koji je raspisan početkom rujna pristigle su četiri prijave. U međuvremenu je jedna prijava povučena. Učinila je to sama kandidatkinja, dosadašnja v.d. ravnateljica ustanove Marija Šola, za koju se, kako smo prošli tjedan pisali, ispostavilo da nije smjela biti imenovana ni na mjesto v.d. ravnateljice jer ne zadovoljava uvjet o potrebnoj stručnoj spremi. Naime, Zakon o socijalnoj skrbi, kao i Statut Doma, propisuju da osoba koja vodi Dom moram imati završen preddiplomski i diplomski studij, dok je Šola prvostupnica sestrinstva.

Tako će danas Upravno vijeće razmatrati samo tri zamolbe. Kako neslužbeno doznajemo, na natječaj se javila nekadašnja bjelovarska dogradonačelnica Lidija Novosel, potom zaposlenica Doma Mira Mrak te još jedna osoba iz Zagreba, koja je sve do nedavno bila zaposlena u Zagrebačkom holdingu.

U slučaju da Upravno vijeće danas ne odabere novog ravnatelja, morat će raspisati novi natječaj te imenovati novog v.d. ravnatelja ustanove iz redova zaposlenika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!