Dom za starije i dalje bez vodstva, čeka se potvrda za novu privremenu šeficu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Unatoč silnoj želji Petra Tomića, predsjednika Upravnog vijeća bjelovarskog Doma za starije, da ne ponavlja prošli mjesec raspisani natječaj za ravnatelja Doma, to će ipak morati učiniti. Naime, na jučer održanoj sjednici Vijeća, na kojoj su se razmatrale pristigle zamolbe, ravnatelj nije odabran.

-Nitko od prijavljenih kandidata nije dobio dovoljan broj glasova članova Upravnog vijeća te smo se nakon sjednice službeno obratili osnivaču vezano za pravnu provjeru novopredloženog kandidata za v.d. ravnatelja, dok se ne provede novi natječaj – kazao nam je Tomić.

Podsjetimo, na natječaj su stigle četiri prijave, no donedavna v.d. ravnateljica Doma Marija Šola svoju je povukla nakon što se ustanovilo da ne zadovoljava uvjete za vođenje Doma te je istovremeno podnijela ostavku na mjesto v.d. ravnateljice. Zamolbu su još poslale zaposlenica Doma Mira Mrak, nekadašnja bjelovarska dogradonačelnica Lidija Novosel te osoba iz Zagreba koja je do nedavno radila u ZG Holdingu. No, Upravno vijeće zaključilo je kako nitko od kandidata nije dovoljno dobar da bi vodio Dom.

-Nakon što dobijemo pismenu potvrdu osnivača, imenovat ćemo novog v.d. ravnatelja i raspisati natječaj za novog ravnatelja. Još jednom ću napomenuti da korisnici Doma moraju biti na prvom mjestu i da odluka koju donesemo treba biti u korist ljudi ali i prema zakonu – zaključuje Petar Tomić.

Kako neslužbeno doznajemo, za novu vršiteljicu dužnosti ravnateljice predložena je zaposlenica doma Andrijana Poljan.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!