Bjelovar je ponosan! U sklopu vrijedne akcije djeca postala prvaci dobrote!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sinoć je u bjelovarskom Domu kulture održana završna svečanost akcije „Mali ljudi, velika djela – ponos Bjelovara“. Podsjetimo, već dugi niz godina Dječje gradsko vijeće grada Bjelovara uz podršku Društva naša djeca Bjelovar, Grada Bjelovara i Dječjeg odjela Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar raspisuje natječaj za dodjelu priznanja djeci za djela nesebične pomoći i solidarnosti. Na natječaj su se mogla prijaviti djeca u dobi od šest do 14 godina. Cilj je promicati solidarnost i humanost među djecom predškolske i osnovnoškolske dobi.

– Ove je godine bilo kandidirano 34 djece. Moram priznati, tu su jako lijepa djela pomaganja starijima što je izuzetno važno, a upravo smo to djelo imali u nekim primjerima navedeno. Isto tako, iz prijava je vidljivo da se djeca jako brinu o životinjama što ima i jednu pedagošku vrijednost. Zaključak je iz svih prijava da su to sve dobra djeca koja vole pomagati jedni drugima, kako u školi i vrtiću, tako i roditeljskom domu. Važno je stoga naglasiti da odrasli ljudi mogu puno toga naučiti od djece, a djeci pa i odraslima bih poručila da idu tim stopama dobrih djela, budu solidarni, tolerantni, prihvatite različitosti u društvu i nemojte zaboraviti činiti dobra djela – rekla je knjižničarka i voditeljica Dječjeg Gradskog vijeća Branka Mikačević.

Dječji vrtić Ciciban uvijek se odazove akciji pa je i ove godine bilo prijavljenih kandidata.

– Preporuka je u ranom i predškolskom odgoju dijete poticati na nešto pozitivno pa tako i prepoznati ono pozitivno što dijete radi. Uvijek bi nam te osobine trebale biti na prvom mjestu, a upravo je ovo jedna hvalevrijedna akcija i natječaj gdje se prepoznaje se ono dobro kod djeteta. Bilo je teško odabrati kandidate jer su sva djeca dobra. No, ipak se neki u određenim situacijama istaknuti što treba biti zapaženo – kaže Senka Ivanušec, ravnateljica DV Ciciban.

Priznanje za prvaka dobrote je, između ostalih, dobio osmaš Danijel Bajsić, inače i vijećnik u Dječjem gradskom vijeću.

– To mi puno znači jer mi je drago što mogu biti aktivan i to bez obveze. Jako mi je gust raspored jer bavim se i sportom, ali uspio sam se organizirati. Podrška su mi mama, tata, braća i prijatelji – rekao je Danijel kojeg je na natječaj kandidirala mama.

Još jednom pronađena su djeca koja zbog svojih djela zaslužuju ovu vrijednu nagradu. Ipak, ta se djeca nisu morala tražiti svijećom jer iz svih njih dobrota isijava sama po sebi. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!