Nitko ne želi imati posla sa županijskom ustanovom pod istragom policije, slučaj zaintrigirao i nacionalne medije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovih dana došlo je do određenih promjena u Upravnom vijeću Javne ustanove Razvojne agencije BBŽ (Jura). Umjesto članice Judite Emić, koja se, kako doznajemo, povukla svojevoljno, Bjelovarsko-bilogorska županija u Vijeće je imenovala Gorana Romeka. Umjesto Kristijana Kalamize, predsjednika Upravnog vijeća koji je u kolovozu podnio ostavku, u Vijeće, i to na njegovo čelo, dolazi županijska pročelnica za pravne i zajedničke poslove Ivana Legin.

Promjene i ‘bježanje’ iz vijeća ove županijske ustanove ne čude, s obzirom da je Jura već neko vrijeme pod istragom DORH-a i policije zbog sumnje u malverzacije europskim novcem te nepravilnosti koje je otkrio nadzor Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.

Da nitko ne želi imati previše posla s Jurom potvrđuje i činjenica da se na ljetos raspisani natječaj za ravnatelja ustanove nije javio niti jedan kandidat, čak ni trenutna v.d. ravnateljica Snježana Bogović Bradvica. Na novom Upravnom vijeću sada je da raspiše novi natječaj, s obzirom da jednogodišnje razdoblje u kojem ustanova može imati vršitelja dužnosti ravnatelja istječe 8. listopada.

Inače, navodne malverzacije novcem poreznih obveznika u Juri o kojima smo pisali u više navrata zaintrigirale su i nacionalne medije. U 24sata jučer je tako objavljen poduži članak o nepravilnostima koje su u ustanovi utvrđene tijekom revizija, a koje trenutno istražuje i USKOK, o čemu smo također već izvijestili. Za 24 sata izjavu je dao i bivši bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs kojeg je za nepravilnosti na jednoj od sjednica Upravnog vijeća optužila bivša ravnateljica ustanove Slobodanka Čalić. On je pak kolegama iz nacionalnog medija kazao kako za malverzacije nije znao te je pozvao institucije da istraže ovaj slučaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!