Do Bjelovara stiže brza cesta, a Koprivnica nije odmakla dalje od studije utjecaja na okoliš

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a Tomislav Golubić u četvrtak je komentirao u više navrata prolongiran početak gradnje brze ceste od Križevaca prema Kloštru Vojakovačkom, zaključivši da je ta županija u drugom planu u odnosu na Bjelovarsko-bilogorsku .

SDP-ov Golubić je na konferenciji za novinare ustvrdio da iz Vlade govore neistine kada je u pitanju spomenuti projekt.

Ono što posebno tišti županijski SDP jest odnos HDZ-a i Vlade premijera Andreja Plenkovića prema Koprivnici, rekao je.

Ustvrdio je kako se “iz Zagreba  u Koprivnicu navraća samo kada treba imenovati članove Nadzornog odbora Podravke ili kad iz nje treba uzeti dividendu da bi se negdje drugdje gradile prometnice. No kada je u pitanju gradnja brze ceste, onda se koprivničko-križevačka županija naširoko zaobilazi”.

Predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a kaže da je ovaj kraj  stavljen u drugi plan u odnosu na Bjelovarsko-bilogorsku županiju gdje je prije koji dan počela gradnja brze ceste od Farkaševca prema Bjelovaru.

“Usporedbe radi, nabava za tu dionicu provedena je nakon nabave za gradnju brze ceste od Križevaca prema Kloštru Vojakovačkom. Ugovor za gradnju prometnice u susjednoj županiji potpisan je nakon ugovora za gradnju brze ceste u našoj županiji. Osim svega navedenog, gradnja naše brze ceste je za 50 posto jeftinija od one koja se gradi od Farkaševca prema Bjelovaru. No sve to nije priječilo da su prema središtu susjedne županije prošli tjedan otvore radovi na gradnji brze ceste, a ovdje je sve stalo na obećanjima”, rekao je Golubić.

Pozvao je lokalni i nacionalni HDZ da, kako je rekao, prestanu lažno obećavati otvorenje radova na gradnji brze ceste od Križevaca prema Kloštru Vojakovačkom i dalje prema mađarskoj granici.

Dodao je da se u susjednoj županiji naveliko planira i nastavak gradnje brze ceste od Bjelovara prema Virovitici jer je za tu trasu ishođena građevinska dozvola te se na njoj rješavaju imovinsko-pravni odnosi. S druge strane, kaže SDP-ov Golubić, prije nekoliko godina napravljena je tek studija utjecaja na okoliš brze ceste od Kloštra Vojakovačkog do Koprivnice i tu je sve stalo.

Golubić je podsjetio da su zadnji metri brze ceste prema Koprivnici izgrađeni u vrijeme SDP-ove vlade, a od tada do danas, kaže, “od župana Darka Korena slušamo samo lažna obećanja o nastavku gradnje brze ceste”. No, napomenuo je, da možda župan ‘nema otvorena vrata u Vladi’.   (Hina)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!