Dok igračicama kasne plaće, šef Sportske zajednice tvrdi – neka ne kukaju, puni su k’o brod!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako nam je trener ŽRK Bjelovar Goran Trajkovski u tekstu koji možete pročitati ovdje više puta ponovio kako za financijsku situaciju u klubu nije kriv Grad Bjelovar, predsjednik Sportske zajednice grada Željko Maletić kritično je komentirao izjave trenera.

– Trener ne zna kako stoje financije u klubu. Govorim to kao predsjednik Sportske zajednice jer znam koliko smo novca transferirali prema njima i koliko još novaca trebaju dobiti do kraja godine – kaže Maletić.

Novac za odlazak na utakmicu u Španjolsku Sportska zajednica je klubu posudila, navodi Maletić.

– Posudili smo im novce uz obećanje da će ih vratiti kada budu imali čime. Ako izgube utakmicu na Tenerifima, oni će dobiti povratno od EHF-a preko 100 tisuća kuna koje su dobili kao predujam za to natjecanje. Još od Grada su trebali dobiti što im pripada, nekih 112 tisuća kuna plus 130 tisuća kuna koji će biti u rebalansu proračuna. Isto tako, Rukometni savez je 29. rujna donio odluku da će oni kao rukometni klub koji je imao odličan plasman u prošloj godini, dobiti 300 tisuća kuna za troškove u ovoj godini. Još trebaju kao prvoligaši dobiti 50 tisuća kuna od Rukometnog saveza. Zadnjih par dana su digli nekih 65 tisuća kuna, a od Grada još do kraja godine, nakon rebalansa proračuna, trebaju dobiti još 130 tisuća kuna – rekao je Maletić.

Posljedica je to dobrih rezultata kluba pa Maletić naglašava da ih nitko nije zaboravio.

– Nitko ih nije zaboravio, a ponajmanje Grad i Sportska zajednica – dodaje.

Ponovimo još jednom, Trajkovski je nekoliko puta naglasio da Grad Bjelovar daje sve od sebe da im pomogne i da Grad nije kriv za njihove financije.

– Što se tiče odvajanja financija Grada Bjelovara za ŽRK, tu ne možemo biti nezadovoljni jer ušli smo u najvišu kategoriju izdvajanja za sport. Međutim, mi smo sa svojim rezultatima to i opravdali. U zadnjih pet godina nastupamo na europskim natjecanjima i tako pokušavamo opravdati izdvajanja. Režemo na sve moguće načine. Kud možemo idemo kombijem, a ne autobusom. Vozimo mi treneri. Ne hranimo se po restoranima nego jedemo neki fast food da bi uštedjeli. U kontaktu smo s gradonačelnikom, ali njegove su ruke vezane. Došao je do te neke razine i dalje ne ide. I sam kaže da ne može utjecati na neke privatne tvrtke da pomognu određenom klubu, nema tu moć i mogućnost – rekao nam je Trajkovski.

Ne duguju ništa posebno igračicama

Nadalje, dotaknuo se Maletić i na dugovanja te odnose u klubu.

– ŽRK Bjelovar zapravo ništa posebno ne duguju igračicama tako da ne vidim gdje je problem. Problem su neki njihovi odnosi u klubu. Očito je Dario Pleško preblag čovjek koji se neće nikome zamjeriti i ništa oštro reći, ali zna za financije koje dolaze u klub. No, vodi klub koji je prošle godine bio jedan od najboljih hrvatskih klubova. Sada tko prigovara neka prigovara. Najveći dio novca zapravo njima ide, plaćaju im se treneri, satovi u dvorani, prioriteti zbog dobrih rezultata, redovna natjecanja koja imaju. Tako da nemaju baš pravo kukati – navodi Maletić.

Podsjetio je Maletić da je rebalansom proračuna Vlada RH, preko Olimpijskog odbora, za rukomet izdvojila preko 60 milijuna kuna.

– Od toga će biti nešto direktno raspoređeno po klubovima gdje će svi premijerligaški i prvoligaški klubovi dobiti određenu sumu. Klubovi koji su vani imali rezultate na međunarodnoj sceni, oni će dobiti svoj dio, kako sam već rekao, Bjelovaru bi išlo 300 tisuća kuna. Dakle, novca ima, samo nisu možda dobro raspoređeni – zaključio je Maletić. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!