Hrebak na najvećem europskom skupu lokalnih čelnika, evo što su ove godine glavne teme

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak u Bruxellesu boravi na Europskom tjednu gradova i regija EU, u organizaciji Odbora regija EU. Riječ je o tradicionalnom okupljaju europskih čelnika koje se održava već 20 godina.

-Odbor regija EU jako je važno tijelo za funkcioniranje regija u Europi, pa se tako i ove godine razgovara o zajedničkim problemima i izazovima koje danas proživljavamo u Europi, a koji se reflektiraju i na nas, gradove i županije. Ove godine naravno da dominiraju teme kako će se ova energetska kriza odraziti na život stanovnika Europske unije i kako možemo upravo uz pomoć zajedničke kohezivne europske politike i europskih fondova ostvariti cilj energetski održive i neovisne Europe – kazao nam je bjelovarski gradonačelnik Hrebak koji u Bruxellesu predstavlja Grad Bjelovar, a sve troškove njegova puta u potpunosti pokriva Fondacija Friedrich Naumann.

Osim Hrebaka, na središnjem europskom okupljanju lokalnih čelnika su i brojni drugi hrvatski načelnici, gradonačelnici i župani.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!