Pučka kuhinja: Evo koliko korisnika dnevno dolazi i kako stoje s donacijama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon pritiska županijske oporbe zašto si župan Marko Marušić nije smanjio plaću, župan je odlučio otkriti da si po trajnom nalogu skida dio plaće i uplaćuje donaciju u bjelovarsku Pučku kuhinju iako kaže, nije želio prije o tome informirati javnost.

Kontaktirali smo voditeljicu Pučke kuhinje Dijanu Bertić Frančić i upitali je kakva je trenutna situacija u Pučkoj kuhinji.

-Imamo oko 60 dnevnih korisnika. Obrok je obilan tako da korisnicima sigurno ostane i za večeru. Najviše nam pomažu Grad Bjelovar i naša Župa bez kojih ne bi mogli funkcionirati. Imamo nekih privatnih donacija, evo i župan se sada javno oglasio i mi smo svima zahvalni. Također nam recimo Kaufland pomaže s viškom hrane i voća. Zatim tu je i Gala s jajima i još neki drugi – kazala je Bertić Frančić.

-Uglavnom, ima donacija, ali nije kao prije. Ova nenormalna poskupljenja utječu i na nas. Litra ulja recimo dolazi skoro do 20 kuna, to je strašno. Naravno da nam to sve ne ide u prilog, kako po našoj kupovnoj moći tako i po slabijim donacijama. Inače, najviše donacija imamo za blagdane, posebno Božić. Tada nam i škole pomažu i tada smo zaista puni, ostatak godine nekako ide – kazala nam je Bertić Frančić.

-Korisnici obrok mogu uzeti za van, još uvijek nemamo za korisnike veća okupljanja zbog korone kao što zbog korone nemamo u ponudi mogućnost tuširanja kao što je nekada bilo, ali vjerujem da ćemo tu uskoro promijeniti – zaključila je Bertić Frančić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!