[FOTO] Stara škola u Kapeli postala je opasna, što će Općina s dotrajalim objektom?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Je li stara školska zgrada u središtu Kapele opasna za prolaznike, prvenstveno za učenike koji pohađaju „novu“, OŠ Mirka Pereša, koja se nalazi u neposrednoj stare škole? Ako se pita ravnateljicu OŠ Mirka Pereša, Ivanu Ružman Faletar, situacija nije nimalo bezazlena.

-Zgrada stare škole je u trošnom stanju. Krovište zgrade je staro i prokišnjava, zidovi su popucani i vlažni, prozori su porazbijani te je lako neovlašteno ući u zgradu zbog srušenih vrata. S obzirom na navedeno, moglo bi se reći da je zgrada opasna – kaže ravnateljica Ružman Faletar.

S obzirom da su mještani i zaposlenici škole primijetili da se u zgradi okupljaju djeca, ravnateljica je još u lipnju, kaže, o tome obavijestila Općinu, a potom i ponovila dopis krajem kolovoza, uoči početka nove školske godine, no tvrdi kako odgovor nije zaprimila.

-Zatražili smo od Općine da obavijeste komunalnog redara te da u skladu s mogućnostima adekvatnim znakovima označe i upozore na opasnost boravka i kretanja oko zgrade kako bi se spriječilo moguće ozljeđivanje ili stradavanje djece – kaže ravnateljica.

U međuvremenu je Općina ipak reagirala te zgradu ogradila građevinskom ogradom što će, nadaju se, djecu odvratiti od izleta u stari objekt i izlaganja opasnosti. Riječ je, inače, o zgradi koju je Bjelovarsko-bilogorska još 2015. godine prenijela u vlasništvo Općine Kapela. Prvotno je postojala ideja da se ondje uredi dječji vrtić, no u međuvremenu su se planovi promijenili.

-Za dječji vrtić smo pronašli novu lokaciju u Skucanima, gdje ćemo graditi novi objekt. Što se tiče stare škole, i dalje je planiramo staviti u funkciju i već radimo na rješavanju papirologije kako bismo u tom objektu uredili vatrogasni centar te dijelom starački dom za koji smo kupili i susjednu parcelu – otkriva načelnik Općine Kapela Danijel Kovačec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!