Otkrivamo zašto je na slobodu pušten bjelovarski profesor optužen za pedofilske gadosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Umirovljeni profesor bjelovarske Glazbene škole Z.S. (61) optužen za pedofiliju ovih dana pušten je iz istražnog zatvora jer više nije u mogućnosti ponoviti kaznena djela za koja optužen, presudilo je Optužno vijeće za mladež bjelovarskog Županijskog suda. Županijsko državno odvjetništvo uložilo je žalbu na tu odluku. Naime, prilikom podizanja optužnice ŽDO je za optuženika tražilo produljenje istražnog zatvora u kojem je on bio od početka srpnja, tijekom istrage kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret. No, Optužno vijeće je optuženiku umjesto toga izreklo određene mjere opreza.

U međuvremenu je optuženik, donedavni profesor klarineta u bjelovarskoj Glazbenoj školi, pušten na slobodu, a o Visokom kaznenom sudu, kojih odlučuje o žalbi ŽDO-a, ovisi hoće li se uskoro vratiti iza rešetaka i ondje čekati moguću sudsku potvrdu optužnice.

Kako doznajemo iz pravosudnih izvora, Županijski sud u Bjelovaru optuženiku je ublažio mjeru, odnosno poštedio ga daljnjeg zatvora, zato što je u kolovozu ove godine stupio u mirovinu, te je pretpostavka da više neće boraviti među učenicima. Time je, smatraju na sudu, smanjena mogućnost od ponavljanja kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret i za čije provođenje navodno koristio upravo svoj položaj profesora. Umjesto mjere zatvora, doznajemo, optuženiku je naređeno da se redovito javlja policiji, a zabranjen mu je i pristup internetu, s obzirom da se tereti i za kaznena djela povezana s dječjom pornografijom.

Hoće li ga mirovina na duže vrijeme spasiti od zatvora, znat će se za desetak dana, kada bi Visoki kazneni sud trebao donijeti odluku o žalbi Županijskog državnog odvjetništva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!