Kreće tehnička priprema za promjenu imena bolnice. Tek postavljena ploča morat će biti uklonjena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na posljednjoj Županijskoj skupštini vijećnici su jednoglasno izglasali promjenu imena Opće bolnice Bjelovar u Opća bolnica dr. Anđelko Višić. 

Promjena imena zahtjeva velike tehničke promjene, svi zaposlenici bolnice će zapravo imati ime novog poslodavca, gdje god je naziv Opća bolnica Bjelovar morat će se promijeniti u Opća bolnica dr. Anđelko Višić, tako da će morati biti promijenjena i neki dan postavljena ploča imena bolnice kod novog hitnog prijema. 

-Da, županijski vijećnici su izglasali nove ime bolnice i mi to moramo poštivati. Bit će tu puno posla. Trenutno smo najviše fokusirani na selidbu u novu zgradu, ali čim dobijemo od Županije službenu potvrdu promjene imena krećemo u taj posao i u 90 dana on mora biti obavljen. Kao što sam rekla, bit će tu puno posla i informatičkog, i papirologije i mijenjanje svih natpisa, ali obavit ćemo mi to – rekla nam je ravnateljica bolnice Sanela Grbaš-Bratković. 

Podsjetimo, dr. Anđelko Višić bio je liječnik u Općoj bolnici Bjelovar te dragovoljac Domovinskog rata i ujedno prvi liječnik koji je poginuo u Domovinskom ratu. Taj nesretni dan zbio se 13. studenog 1991. godine kada je dr. Višić u blizini Grubišnog Polja pomagao i spašavao ranjene hrvatske branitelje. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!