Ona piše, fotografira, igra stolni tenis i invalidska kolica joj nisu nikakva prepreka!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Marieta Magdić ima 20 godina i dolazi iz Ivanske. Bila je državna prvakinja u stolnom tenisu, piše blog, fotografira, ide na tečaj za knjigovođu i edukaciju za suradnicu na EU projektima. Marieta Magdić je i osoba s invaliditetom zbog čega je u invalidskim kolicima. Stolni tenis igra posljednjih šest i pol godina, otkako je u Bjelovaru osnovan Kulturno sportski KUL PONG klub, klub kojem je misao vodilja imati širom otvorena vrata za sve koji to žele.

-Došla sam na otvorenje kluba i odmah se stvorila velika ljubav prema stolnom tenisu, ali i ljudima koji su u njemu, treneru i trenerici Marinku i Ines Ban koji su mi pružili stvarno pozitivnu energiju. Išla sam probati, pa što bude i tu sam već šest i pol godina – opisuje svoje početke Marieta.

I ne samo da je tu, već u stolnom tenisu rastura. Unatoč zdravstvenim problemima i operacijama kroz koje je prošla, osvojene medalje više ni ne broji. Izdvojiti treba da je u parastolnom tenisu u državi kroz godine osvojila treće, drugo i prvo mjesto, a sama ističe ovogodišnje Europske sportske igre mladih osoba s invaliditetom i teškoćama u Češkoj.

-To mi je bio prvi odlazak na natjecanje izvan Hrvatske. Nova iskustva, novi ljudi koje sam upoznala. Bilo je baš lijepo – zadovoljno kaže Marieta Magdić koja se iz Češke vratila s tri osvojena zlata i voljela bi da je takvih natjecanja više jer u Hrvatskoj nema dovoljno prilike za natjecateljsko odmjeravanje snaga.

No, nije ni njoj uvijek lako odlaziti na treninge. Napornije joj je bilo kada je još išla u srednju školu jer je trebalo uskladiti sve obaveze, ali sada kada i sama vozi je ipak lakše. Najvažnija je potpora koju ima i od obitelji, ali i u samom KUL PONG Klubu u kojem trenira.

-Imam jako veliku podršku koja me motivira, pogotovo moj trener koji u meni vidi veliki potencijal. Cijeli klub, sva djeca u njemu meni ispune srce i ako sam i loše volje, kada dođem na trening idem doma nasmijana. I obitelj i prijatelji mi također pružaju jako veliku podršku – s osmijehom na licu priča mlada sportašica.

Foto: KUL PONG Klub

Marieta Magdić za sebe kaže da je živahna osoba puna energije koja želi sve isprobati i svašta proći. Uz to i sa smislom za humor, pa kada na treningu netko od djece u šali kaže da želi trčati s njom, Marieta kroz smijeh odgovara ‘joj, nisam ti ja baš za trčanje’. No, zato je za fotografiranje i pisanje. Na nagovor Kul Pongove Ivane Ivanušec piše svoj blog. Nije, priznaje, baš redovita u pisanju, ali kada ju ‘pukne’ inspiracija tada ispuni i nekoliko stranica.

-Sve ovisi o inspiraciji, ali većinom ciljam na životne teme i u blogovima praktički ispisujem svoje osobno iskustvo – navodi Magdić.

Kao i ostalim osobama teže pokretljivosti i njoj su jedan od najvećih neprijatelja stepenice i neprilagođeni ulazi. Ona ih srećom, kaže, može prijeći.

-Ja mogu ići po stepenicama ako imaju rukohvat za koji se mogu pridržavati i ako mi netko da ruku onda to polako ide – kaže Magdić.

Invaliditet i činjenica da je ipak ovisna o invalidskim kolicima za Marietu Magdić ipak nisu nešto što ju u potpunosti definira niti ona dopušta da ju to ograničava.

-Ne gledam na invaliditet kao na nešto što me ograničava. Bez obzira na to se trudim maksimalno ići kud god mogu – ističe Marieta Magdić i odlazi na još jedan stolnoteniski trening.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!