Franck je i dalje zagrijan za selidbu u Bjelovar, ali…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako je od spektakularne najave dolaska zagrebačkog prehrambenog diva Francka u Bjelovar prošlo već više od godinu i pol dana, njihov pogon na Slavonskoj cesti i dalje „tek” prerađuje cikoriju. Ipak, to ne znači da je direktor Francka Ivan Artuković odustao od selidbe tvrtke u Bjelovar koja bi zasigurno dala novi zamah lokalnom gospodarstvu. Sve prednosti koje je Artuković naveo u razgovoru za klikni.hr prije godinu dana i dalje su tu, ustvari su i korak bliže.

Podsjetimo, Franck već godinama želi izmjestiti svoje pogone iz Vodovodne ulice u centru Zagreba. Osim što bi se ta nekretnina mogla izvrsno unovčiti, selidba izvan gradskog centra sa sobom donosi brojne prednosti. Kao potencijalne mete direktor Artuković naveo je gradove koji su na pola sata vožnje od hrvatske metropole, a Bjelovar bi, doduše kroz iglene uši, mogao upasti u tu kategoriju jednom kada brza cesta stigne do Gudovca i Korenova.

„Nakon što smo valorizirali više potencijalnih lokacija, koje su na otprilike pola sata vožnje od zagrebačkog prstena, možemo vam potvrditi kako smo zainteresirani za daljnje ulaganje upravo na području Bjelovara te da razmatramo više scenarija, među ostalim i unapređenje proizvodnih pogona kroz sredstva iz EU fondova. Grad Bjelovar na čelu s gradonačelnikom Hrebakom, pokazao nam je ozbiljan pristup i efikasnost na svakom koraku u ovome procesu što nam je u konačnici olakšalo i donošenje odluka – kazali su u Upravi Francka za portal klikni.hr još u travnju prošle godine.

Kako neslužbeno doznajemo, Franck je i dalje vrlo zainteresiran za proširenje svojih postojećih kapaciteta na Slavonskoj cesti, a i stav gradske uprave koja tom zagrebačkom prehrambenom divu želi dobrodošlicu i rječju i djelom nije se promijenio.

Franck, koji zapošljava 600-tinjak radnika, a 2021. godine ostvario je 714 milijuna kuna konsolidiranih prihoda instantno bi zasjeo na čelo najvećih bjelovarskih tvrtki i pomogao dodatnom zapošljavanju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!