Nije svako zlo za zlo: Zbog potresa Bjelovaru stižu milijuni za obnovu Sokolane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar dobio je zeleno svjetlo za konstrukcijsku obnovu Sokolane. Naime, danas je iz Ministarstva kulture u Gradsku upravu stigla obavijest o odobrenju 5,1 milijun kuna za izradu projektne dokumentacije te za samu obnovu. Riječ je o sredstvima iz Europskog fonda za obnovu koja su namijenjena jedinicama lokalne samouprave u šest hrvatskih županija pogođenih potresom, među kojima je i BBŽ.

-Zadovoljni smo jer konstrukcijska obnova znači da će objekt ubuduće biti čvršći te da na njemu, ako slučajno ponovno dođe do potresa, neće biti veće štete. Za kompletnu obnovu objekta trebat će nam još otprilike ovoliko koliko smo sad dobili, no vjerujem kako ta sredstva možemo osigurati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti – kazao nam je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Dodaje kako će ovo biti veliki izazov za Grad, s obzirom da konstrukcija obnova treba biti završena do lipnja iduće godine. No, nakon toga se može bez pritiska nastaviti s daljnjim uređenjem objekta o kojem je Grad već obavijestio korisnike dvorane, prvenstveno bjelovarski Gimnastički klub.

-U dogovoru s njima te Hrvatskim gimnastičkim savezom i Hrvatskim atletskim savezom dvoranu ćemo u potpunosti urediti tako da se u njoj može baviti bazičnim sportovima iz gimnastike i atletike, što podrazumijeva novi sadržaj za Bjelovar. Važno nam je da obnovimo Sokolanu jer u njoj su se kroz povijest rađali gotovi svi sportovi u Bjelovaru. Nakon Doma kulture, to je još jedan od objekata koji su izuzetno važni za povijest, tradiciju i duh našega grada – kaže Hrebak.

Spomenimo i kako su ovih dana Gradu iz istog fonda odobrena sredstva za izradu projektne dokumentacije za obnovu zgrade Vodotehne, a riječ je o iznosu od 314 tisuća kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!