Plaće u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji rastu brže nego drugdje u Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Poduzetnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije prošle godine „odriješili su kesu” nešto više u odnosu na kolege iz susjednih županija, vidljivo je iz podataka Financijske agencije. Naime, s obzirom da je Bjelovarsko-bilogorska županija po poduzetništvu pri dnu nacionalne ljestvice, logično je i da su radnici manje plaćeni, odnosno da je po prosječnoj isplaćenoj neto mjesečnoj plaći Bjelovarsko-bilogorska županija duboko u donjem domu.

Tako su, primjerice, samo radnici u Vukovarsko-srijemskoj i Virovitičko-podravskoj županiji imali su nezahvalnu čast da imaju manje plaće od bjelovarsko-bilogorskih radnika.  Bilo je to 2019. godine, a godinu dana kasnije Sisačko-moslavačka županija zamijenila je Virovitičko-podravsku na 20. mjestu, dok je Vukovarsko-srijemska ostala na začelju, a Bjelovarsko-bilogorska županija na 19. mjestu.

Prošle godine, pokazuju podaci Fine, s prosječnom mjesečnom neto od 5.037 kuna Bjelovarsko-bilogorska županija završila je na 18. mjestu. Slijede Ličko-Senjska i Vukovarsko-srijemska županija, dok je Virovitičko-podravska i dalje na začelju s prosječnom plaćom od 4.722 kune.

Treba napomenuti i da je prosječna plaća koju su hrvatski poslodavci isplaćivali tijekom 2021. godine iznosila 6.350 kuna, odnosno 1.313 kuna više od županijskog prosjeka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!