Mario Hrga novi predsjednik Udruženja obrtnika Bjelovar: ‘Nadam se većoj potpori Grada’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Udruženje obrtnika Bjelovar ima novo vodstvo koje je preuzeo Mario Hrga, dugogodišnji obrtnik i nekadašnji potpredsjednik tog udruženja.

Hrgu je danas predstavio zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić u trgovini ‘Mreža’, obrtu za proizvodnju užadi koja je u vlasništvu Tihomira Ilekovića.

-Suradnja s dugogodišnjom predsjednicom Udruženja obrtnika Gabrijelom Marijom Patački je bila izvrsna i vjerujem da će biti i s novim predsjednikom Hrgom. Od 2018. godine do danas imamo 131 obrt više to jest sada imamo 725 obrta. Mario Hrga je dugogodišnji obrtnik, od 2004. godine se bavi servisiranjem vatrogasnih aparata. Iznimno je vrijedan, ima velike kvalitete i siguran sam da će suradnju Udruženja obrtnika i Grada Bjelovara podići na veću razinu – kazao je Brajdić i dodaje.

-Gospodin Ileković nas je ugostio i on jedan od korisnika mjera Udruženja obrtnika putem sporazuma kojeg imaju potpisano s Gradom Bjelovarom. Ta cifra iznosi 80 tisuća kuna. To je za sajmovanje i predstavljanje naših obrtnika diljem Hrvatske – rekao je Brajdić.

Novi predsjednik Mario Hrga istaknuo je dobru suradnju s Gradom Bjelovarom za koju vjeruje da će biti još bolja.

-Udruženje obrtnika Grada Bjelovara obuhvaća obrtnike iz grada Bjelovara i osam općina. Imamo 725 aktivnih obrtnika što je značajno povećanje. Recimo, 2015. godine je bilo 570 obrta. Ove godine smo temeljem ugovora sufinancirani od Grada s 80 tisuća kuna koje smo ove godine potrošili do ovog vremena pa se nadam se da ćemo imati znatno povećanje sljedeće godine. To nam omogućuje puno povoljnije sudjelovanje na sajmovima, edukativno strukovnim seminarima i to našim obrtnicima znatno pomaže u samom radu – kazao je novi predsjednik Hrga.

Tihomir Ileković vlasnik je trgovine ‘Mreža’ koja se nalazi na Šetalištu dr. Ivše Lebovića (kod gradske tržnice).

-Bavim se užarskim obrtom, osnovni proizvodi su vezani sa stočarskim programom, međutim kako je stoke sve manje moramo se prebacivati na neke druge proizvode. Onda to treba proizvesti, plasirati, naći kupce i na kraju krajeva naplatiti. Vremena su teška, ali nekako se snalazimo. Mislim da nas ima troje u državi koji se tako tradicijski bavi s tim – kazao je Ileković i dodaje.

-S ovim poslom sam se počeo baviti 2005. godine. Idem na razne natječaje, koristim poticaje i to mi puno znači


PODIJELI S PRIJATELJIMA!