Propao natječaj za ravnatelja, Upravno vijeće odlučilo tko će do daljnjega voditi JURU

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Javnu ustanovu razvojnu agenciju Bjelovarsko-bilogorske županije (JURA) nastavlja voditi Snježana Bogović Bradvica. Odlučilo je tako Upravno vijeće te ustanove na posljednjoj sjednici, produljivši Bogović Bradvici mandat na mjestu vršiteljice dužnosti ravnateljice na još maksimalno godinu dana, s obzirom da se na nedavno raspisani natječaj – nije javio nitko.

-Prilikom odlučivanja o provedenom  natječaju za izbor ravnatelja odnosno ravnateljice Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije, a budući da nije bilo prijavljenih kandidata, bilo je potrebno donijeti odluku o neizboru kandidata te sukladno Zakonu o ustanovama i imenovati vršitelja dužnosti ravnatelja do izbora kandidata na temelju ponovljenog natječaja. Napominjem da se natječaj ne poništava, nego se isti mora ponoviti. Upravno vijeće JURE jednoglasno se složilo s prijedlogom osnivača da dužnost vršiteljice dužnosti i dalje obavlja gđa. Bogović Bradvica do provedbe ponovljenog natječaja – kazala nam je predsjednica Upravnog vijeća JURE Ivana Legin.

Podsjetimo, Bogović Bradvica je na spomenutu dužnost imenovana i prije godinu dana, nakon ostavke ravnateljice Slobodanke Čalić. Prema zakonu, ustanova je u roku od godinu dana bila dužna raspisati natječaj za ravnatelja, što je Upravno vijeće JURE učinilo u kolovozu ove godine, no kako se na njega nije javio nitko, odlučeno je da se mandat v.d. ravnateljice Bogović Bradvici produlji do raspisivanja novog natječaja odnosno na maksimalno godinu dana.

Inače, spomenuti natječaj zaključilo je izmijenjeno Upravno vijeće JURE. Nakon raspisivanja natječaja, ostavke u Vijeću podnijeli su članica Judita Emić i predsjednik Kristijan Kalamiza, a umjesto njih mjesta u tom tijelu zauzeli su Goran Romek i Ivana Legin, koja je izabrana za predsjednicu.

Hoće li u skorije vrijeme Upravno vijeće raspisivati novi natječaj, još uvijek se ne zna.

-Natječaj će svakako biti proveden u zakonskom roku, ali sada vam ne mogu točno reći kada će to biti jer će o tome odlučivati Upravno vijeće na nekoj od narednih sjednica – kaže Legin.

Kad do toga i dođe, nije nemoguće da se na ponovljeni natječaj ponovno nitko ne javi, s obzirom da je ova županijska ustanova pod istragom institucija zbog sumnje u malverzacije europskim novcem.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!