Daruvar ima viceprvaka Hrvatske u kartingu! Dominika (13) nije omela kiša, a ni stariji protivnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Dominik Bažant, 13-godišnjak je iz Daruvara koji se može pohvaliti titulom viceprvaka Hrvatske i prvaka Otvorenog prvenstva Zagreba u kartingu u klasi Rotax Max Junior. Dominikov pehar još je jačeg sjaja zbog činjenice da se kartingom bavi samo dvije godine. Kaže da ga privlače adrenalin i brzina, a ni jedan od najtežih vremenskih uvjeta za vožnju cestom nije ga spriječio da se nađe na tronu najboljih.

– Tijekom utrka bilo je puno borbe. Prvi dan utrka u Virovitici padala je kiša pa je cesta bila dosta opasna i skliska. Prvenstvo se odlučilo u posljednjoj utrci dan poslije kada sam uspio prestići vozača iz KK Dubrovnik osvojivši tako drugo mjesto u prvenstvu – rekao je Dominik.

Ne skriva Dominik zadovoljstvo što je viceprvak Hrvatske.

– Posebno sam zadovoljan jer sam nagradu izborio protiv iskusnijih vozača koji voze karting duže nego ja. Nadam se da ću s nastupima nastaviti i sljedeće godine – dodaje.

Dominiku ovo nisu prve nagrade jer pehare je počeo skupljati vrlo brzo nakon upoznavanja s ovim sportom.

– Prošle godine sam u svojoj prvoj sezoni osvojio treće mjesto u prvenstvu Hrvatske zbog čega sam dobio posebno priznanje za početnika godine, tzv. Rookie of the year 2021. Isto tako, ove godine sam osvojio Otvoreno prvenstvo Zagreba u organizaciji zagrebačkog automobilističkog saveza dok sam lani u tom prvenstvu osvojio drugo mjesto – kaže Dominik.

Uzori Dominiku su zvijezde iz Formule 1 koju u slobodno vrijeme voli pratiti.

– Uzori su mi većinom iz Formule 1, kao npr. Lewis Hamilton i Charles Leclerc – kaže.

Sport bez novca kao i novac bez sporta teško je zamisliti, a i karting tu nije izuzetak.

– Karting je izuzetno skup sport. Svaki nastup na prvenstvu u Hrvatskoj košta najmanje 400 eura ako se ništa ne pokvari. Skupi su i rezervni dijelovi te sva potrebna oprema – navodi.

Ipak, unatoč svemu, Dominik i njegova obitelj ne planiraju tek tako “pustiti” volan iz ruku.

– Još bih neko vrijeme htio nastupati u karting utrkama, no kasnije bih volio preći na neke auto utrke ili Formulu – zaključuje Dominik Bažant.

Dominik ima velike ambicije, ali i rezultate. Samo kada bi njegov sport još više došao do izražaja, posebno u financijskom smislu, gdje bi mu bio kraj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!