Evo koliko je ove godine oduzeto vozila na području PU bjelovarsko-bilogorske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Teški prometni prekršaji ili velika društvena opasnost razlozi su zašto vam policija, a na kraju i država mogu uzeti vozilo, bilo privremeno ili trajno. Policija može vozilo privremeno oduzeti vozaču koji je najmanje već dva puta pravomoćno kažnjen u trogodišnjem razdoblju za počinjenje prekršaja opisanih u članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Posla su imali i u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

– Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom 2022. godine oduzeto 14 vozila. Jedno vozilo je vraćeno vlasniku, a šest vozila je trajno oduzeto. Za ostalih sedam vozila poslani su dopisi nadležnoj ispostavi Porezne uprave; Službi za naplatu i ovrhu na izvršenje. Četiri vozila su prodana, a za ostala tri vozila postupak je još uvijek u tijeku. Što se tiče oduzetih vozila, radi se o vozilima manjih vrijednosti – poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Napominjemo, vozač ne mora biti vlasnik da bi se vozilo moglo oduzeti.

Kako ne biste ostali bez svog limenog ljubimca, popustite papučicu gasa, stanite na crveno, nemojte zaviriti u čašicu u kojoj je alkohol, a tu su i sva ostala pravila koja nisu vrijedna kršenja. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!