Marijana Dragičević u novom romanu klince vodi na jezoviti karneval i uči ih važnoj stvari

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Marej na jezovitom karnevalu“ naziv je drugog romana za djecu bjelovarske spisateljice Marijane Dragičević koji bi iz tiska trebao izaći ovih dana. Nastavak je to prve priče o dječaku Mareju i borbi sa strahovima. Ovoga puta Jejo Strahić, negativac kojeg su čitatelji upoznali u prvoj knjizi, doseli u Marejevo susjedstvo, a Marej mora otkriti što smjera.

-I u ovoj knjizi riječ je o strahovima. U prvoj, „Marej u Jezogradu“ nastojala sam djeci objasniti da je važno suočiti se sa strahovima, a u nastavku pišem o tome kako i strah ima svoj strah. Tako Marej mora otkriti čega se to Jejo boji kako bi ga pobijedio – priča nam Dragičević.

I ovu je knjigu ilustrirao Marijanin koleg iz bjelovarskog Gradskog muzeja Zoran Tokić.

-Baš kao i u prvom dijelu, i ovoga puta Zoran je napravio sjajan posao – kaže Marijana.

S obzirom da kod kuće ima pravog Mareja, jednogodišnjeg sina, mlada spisateljica kaže kako joj je za ovaj roman trebalo malo više vremena nego za prvi koji je napisan u svega šest dana. Novu priču o Mareju pisala je tri tjedna.

-S obzirom na obveze oko djeteta i povratak na posao, trebalo mi je malo više vremena, no nastojala sam biti redovita i nešto napisati svaki dan – kaže Dragičević.

Dodaje kako se već veseli promocijama nove knjige u bjelovarskim školama. Predstavljanje prve prošlo je odlično.

-Bilo je jako zabavno, neka su djeca pročitala knjigu i prije promocije u školi. Svi su imali jako puno pitanja i pokazali su iskreno zanimanje. Čak me iznenadilo što su dječaci bili jako angažirani, čak i više od djevojčica – kaže naša sugovornica.

Takav će, nada se, biti i njezin maleni Marej koji je od rođenja okružen knjigama i slikovnicama.

-Trenutno smo u fazi čitanja bajki i to mu se jako sviđa. Voli knjige, sa zanimanjem ih razgledava, poneku i potrga, no i to je normalno – kaže ponosna mama.

Osim novog romana o Mareju, Marijana Dragičević nedavno je završila i novi roman za odrasle, treći u nizu. Zove se „Krojačke kronike“, trenutno je na čitanju kod izdavača pa bi i on uskoro mogao ugledati svjetlo dana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!