U BBŽ-u uskoro kreće izgradnja pet vrtića vrijednih 50 milijuna kuna. Evo u kojim mjestima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na području Bjelovarsko-bilogorsko županije krenut će izgradnja čak pet novih vrtića, istaknuo je to župan Marko Marušić.

-Jučer je premijer Plenković najavio da će država u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti financirati izgradnju, dogradnju i opremanje čak 259 vrtića u Hrvatskoj. To je najveće ulaganje u vrtiće ikada. I naša županija će biti dio te odlične priče, naime iz naše županije je na natječaju prošlo pet vrtića, dva iz Bjelovara te jedan u Siraču, Bereku i Štefanju za koje je projekte pisala naša Razvojna agencija – kazao je župan Marko Marušić i dodaje.

-Mi smo jedina županija koja se javila na taj poziv kao nositelj projekta. Mi smo kandidirali dogradnju vrtića u Siraču, on se nalazi u sklopu škole koje je Županija osnivač i to je još jedan dobar primjer između Županije i Općine – naglasio je župan Marušić i dodaje da projekt nadogradnje vrtića u Siraču iznosi 7.6 milijuna kuna.

-Za ovih pet vrtića na području naše županije projekti su vrijedni gotovo 50 milijuna kuna i čim se potpišu ugovori krenut će se u njihovu realizaciju – rekao je župan Marušić.

Snježana Bogović Bradvica, v.d. ravnateljica JURA-e istaknula je da su tri projektna prijedloga za vrtiće prijavljena u srpnju.

-Svi naši projektni prijedlozi su prihvaćeni što je prije svega rezultat dobre pripreme i dobro osmišljenih projekata, a ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi gotovo 12 milijuna kuna. Radi se o projektima za općinu Berek, Štefanje i projekt Bjelovarsko-bilogorske županije u suradnji s općinom Sirač – rekla je v.d. ravnateljica Bogović Bradvica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!