Heroj iz sjene: Ovo je čovjek koji je darivao krv 145 puta. Otkrio nam je što mu je najveći motiv

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić danas je ugostio darivatelje krv iz županije koji su taj plemeniti čin napravili stotinu ili više puta. Apsolutni rekorder je Josip Kolar iz Velikog Grđevca. 

-Drago mi je vidjeti ljude koji iz sebe zrače nešto lijepo i dobro. Živimo u svijetu koji je prilično nehuman, gdje ljudi jako teško nešto daju od sebe za dobrobit svih i očekuju samo da nešto dobiju. Meni darivanje krvi osobno daje snagu i uvjerenje da će nam biti bolje jednoga trenutka. Žao mi je što nisam i više krvi darivao, naime imao sam jednu pauzu zbog posla, želja mi je da dostignem 150 darivanja, pa ako Bog da i više. Samo da svi imamo zdravlja – kazao je Kolar i nastavio. 

-Siguran sam da svi znamo da darivanje krvi osim što pruža osobno zadovoljstvo, ono i pomaže organizmu i to pokušavam objasniti ljudima kada razgovaram s njima, ali neka je vrlo teško to objasniti. Ima svakakvih pričam, mislim da bi se trebalo više pozabaviti srednjom školom i kod njih potaknuti ih na to. Mislim da je darivanje krvi nešto najljepše što možemo dati – zaključio je Kolar. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!