Ovo su naši uvjeti za podršku novom županijskom proračunu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na četvrtom sastanku odbora županijskog Demokratskog HSS-a predstavnici iz tri grada i šest općina BBŽ-a – Bjelovara, Daruvara, Čazme, Štefanja, Šandrovca, Sirača, Hercegovca, Velikog Trojstva i Kapele – potvrdili su stav da želimo drugačiju politiku od dosadašnje, stoji u službenom priopćenju koje su medijima poslali iz DHSS-a.
-Vidjeli smo iz prethodne vlasti da igranjem sa foteljama mora biti prošlost.
Damir Bajs je „ufoteljašio „ kadar iz Mosta i danas ih nema na političkoj sceni naše županije, a SDP je skoro nestao sa istim „rabotama“. Naša želja je poboljšati način razmišljanja i tražiti boljitak za sve nas, a ne samo za foteljaše – stoji, među ostalim, u priopćenju.
DHSS-ovci su napravili i listu zahtjeva koje planiraju predočiti koalicijskim partnerima prilikom dogovora o županijskom proračunu za 2023. godinu:
1) Zadržati financijsku stabilnost županije u odnosu na naslijeđenu dubiozu od  jedne milijarde kuna (1000 milijuna kuna)
2) Zadržati tendenciju završavanja svih projekata, stavljanje u svrhu kao dvoranu u Velikoj Pisanici – npr. bolnicu Bjelovar, dvoranu u Hercegovcu, muzičku školu Bjelovar i školu u Rovišću treba završavati
3) Ne otvarati nove projekte ako za to nisu osigurana sredstva i razmotriti održivost kao npr. novi sud u Bjelovaru, veliku hladnjaču u županiji ili dvoranu gimnazije u Bjelovaru
4) Povećali smo stavku ulaganja u stočarsku proizvodnju sa 100 na 250 tisuća kuna, ove godine zahtijevamo na minimalno 400 tisuća kuna i pokrenuti prve solarne elektrane na stočarskim objektima
5) Povećati stavku za sufinanciranje gospodarstva
6) Povećati naknade za novorođenčad jer za nešto ozbiljnije u tom smjeru trenutno proračun je neodrživ
7) Popisati i ukloniti sva divlja deponija te proglasiti BBŽ zelenom županijom
8) Pomagati u projektima gradove i općine, naročito po pitanju stanja županijskih cesta, vodoopskrbe, odvodnje i sl.
9) Predvidjeti božićnicu umirovljenicima sa mirovinom do 2000 kuna mjesečno za 100 kuna. Gradovi i općine ako izdvajaju 200 kn ukupno bi to iznosilo 300 kn.
10) Legalizirati ceste i vodne kanale kako bi imali preciznije podatke i o količini obradive i neobradive poljoprivredne zemlje

-Temeljem kvalitete provedbi ovih tema u 2023. godini gradit ćemo kvalitetu koalicijskih odnosa. Mi imamo drugo mišljenje na budući proračun u 2023.godini. Bitno se razlikuje od razmišljanja bivše vlasti Damira, a nadamo se da će biti prihvaćena većina stavki u županijskom proračunu za 2023.godinu. Drugo mišljenje nekad potražiš i kod drugog doktora, kako bi znao kako dalje u život – poručuju DHSS-ovci.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!