Lug u Bjelovaru: Mjesto terora od danas službeno postaje i izletište s tematsko poučnom stazom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završeni su radovi na projektu tematsko poučne staze s pratećim stazama u šumi Lug u Bjelovaru. Projekt je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

-Zahvaljujem se našim partnerima u ovom projektu Hrvatskim šumama. Ovo je sada postalo jedno lijepo izletište, prostor gdje mogu dolaziti i vrtići i škole, ali i odrasli. Krasno je sve uređeno, može se koristiti za šetnju, za učenje u prirodi i ovaj dio grada, dakle, Trojstevni Markovac je dobio jedno vrijedno mjesto. Čitav projekt je vrijedan 742 tisuće kuna, od čega je 640 tisuća kuna dolazi direktno iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak. 

Ivana Bekavac, viša stručna suradnica za provedbu programa Europske unije u Gradskoj upravi bila je voditeljica projekta. 

-Službeno je otvorena tematsko poučna staza u Lugu. Ovim putem pozivam sve građane da posjete ovu stazu, da prošeću, da vide što smo sve napravili, a napravili smo puno toga. Postavili smo antistresne podloge ispod sprava, nova igrala, učionicu u prirodi, informativne i poučne table, smjerokaze, sjenicu i ostale sadržaje. Ovom prilikom se želim zahvaliti svim našim partnerima u projektu, svim stručnim suradnicima – kazala je Bekavac. 

Hrvatske šume su bile partner u ovom projektu.

-Hrvatske šume su gospodarile s ovom šumom i u dogovoru s Gradom Bjelovarom prepustili smo ovaj dio za ovaj projekt. Ovo je šuma hrasta lužnjaka, stara oko 120 godina – kazao je, između ostalog, Stjepan Kovačević iz Hrvatskih šuma. 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!