Ministrica Tramišak u Bjelovaru: Država će sufinancirati kredit za bolnicu, a pomoći će i Europski fondovi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je u Bjelovaru sudjelovala na završnim konferencijama projekata ‘Poboljšanje pristupa dnevnoj bolnici u Općoj bolnici Bjelovar’ i ‘Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji’. Oba projekta sufinancirana su sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

-Prvo čestitam županu Bjelovarsko-bilogorske županije, gradonačelniku Bjelovara i samoj Općoj bolnici Bjelovar na realizaciji ovih velikih projekata. 72 milijuna kuna su bili izazovi s kojima se bolnica suočavala posljednje dvije godine i to govori o njihovoj velikoj predanosti da to privedu kraju. Objedinjenje hitnog bolničkog prijema, kirurgije i dnevne bolnice pomoći će stanovnicima grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije da imaju kvalitetniji pristup zdravstvenoj skrbi – kazala je ministrica Tramišak i nastavlja. 

-Smisao ulaganja iz fondova Europske unije i državnog proračuna upravo idu u tom smjeru da se poboljšavaju uvjeti kvalitete života građana, a zdravstvena skrb je jedan od temelja toga. Znamo da BBŽ ima veliki projekt izgradnje bolnice i da će tu trebati još puno ulaganja. U kojem smjeru će se to razvijati i kako će se opremati dijelovi te bolnice, tako velikog projekta, to će sigurno dio biti iz sredstava Europske unije, a veliki dio iz nacionalnog proračuna – poručila je ministrica i dodala. 

Suradnja sa županom Marušićem

-Velika agilnost župana Marušića je upravo takva da se sredstva za izgradnju bolnice predvide i od strane državnog proračuna. Znamo da je Bjelovarsko-bilogorska županija samostalno krenula u izgradnju ovog projekta, da se kreditno zadužila i sada zapravo država godinu po godinu pokušava dodatno pomoći. Pomoći će se sigurno s opremanjem, a i sam Razvojni sporazum Sjever obuhvatio je i tu vrijednost projekta, ali treba ići korak po korak i vidjeti kako će se bolnica stavljati u funkciju. Najvažnije je da ona bude adekvatna, funkcionalna i kvalitetna za sve građane koji će ju koristiti – kazala je ministrica Tramišak. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!