Nova zgrada bjelovarske bolnice otvara vrata za pacijente. Evo kada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Objedinjeni hitni bolnički prijem, dnevna bolnica i kirurgija svoja vrata u novoj zgradi Opće bolnice Bjelovar za pacijente otvaraju 3. studenog. 

Potvrdio je to župan Marko Marušić koji je u društvu gradonačelnika Darija Hrebaka, ravnateljice Opće bolnice Bjelovar Sanele Grbaš Bratković i ostalih uvaženih gostiju posjetio  novu zgradu bjelovarske bolnice povodom završnih konferencija  ‘Poboljšanje pristupa dnevnoj bolnici u Općoj bolnici Bjelovar’ i ‘Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji’.

-70 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava je na najbolji mogući način utrošeno. Dakle, završena su dva projekta OHBP-a i bolničkog prijema i čestitamo na tome, ali to je jedna četvrtina onoga što nam još predstoji. Sigurno da treba još puno truda i razumijevanja kako bi ovo veliko zdanje opremili – kazao je župan Marušić i dodaje. 

Imamo potporu vlade

-Mi vodimo razgovore s vladom RH o 200 milijuna kredita kojeg imamo. Imamo potporu, imao sam ovaj tjedan sastanak u ministarstvu financija što se tiče rata kredita od 17 milijuna za iduću godinu. Dakle, da ne ugrozimo cijeli zdravstveni sustav naše županije. To smo uspjeli za ovu godinu i sada radimo na tome i za sljedeću godinu. Drago mi je da se vrata bolnice otvaraju s trećim studenim, to će svakako osigurati kvalitetniju zdravstvenu zaštitu našim pacijentima, a sigurno će našim liječnicima i medicinskim sestrama osigurati kvalitetnije uvjete za rad – poručio je župan Marušić. 

-Na nama je da završimo tu bolnicu, trebamo imati razumijevanja i za državu jer ona nije bankomat gdje dođeš i tražiš 100 milijun kuna, ali činit ćemo sve kao osnivač da i ovih preostalih tri četvrtine završimo i opremimo da naši sugrađani imaju kvalitetnu zdravstvenu skrb – kazao je župan Marušić kojeg smo pitali kada bi cijela zgrada nove bolnice mogla biti u funkciji.

Cijela zgrada u funkciji?

-Teško je reći kada će cijela zgrada biti u funkciji. Ja bi bio najsretniji da bude idući tjedan, ali moramo biti realni. Prvo moramo uz pomoć države otplatiti kredit za iduću godinu, a onda ćemo sukladno našim mogućnostima i sukladno mogućnostima države postupno rješavati ovih tri četvrtine bolnice kojih trenutno nisu u funkciji – zaključio je župan Marušić.

Ravnateljica Opće bolnice Bjelovar Sanela Grbaš Bratković izrazila je zadovoljstvo završenim europskim projektom.

-Europski projekt obuhvaća OHBP, znači jednodnevnu kirurgiju, dnevne bolnice, to je ono šta smo sada riješili. Dodali smo još kiruršku polikliniku i to je to za sada. To je jedan veliki, lijepi prostor po najnovijim standardima. Bit ćemo uz bok svim novim bolnicama, možda čak i nešto bolji – rekla je ravnateljica i dodala. 

-Dio prvog i drugog kata je već opremljen, ostatak ćemo kako će biti sredstava. Sve je to jedan veliki proces, nije to opremanje kuće pa ću kupiti ovakav kauč, ovdje morate sve po pravilima i sve puno košta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!