Uoči Svih svetih: Iz Komunalca poručuju da očekuju veće gužve za vikend nego na sam blagdan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Uoči blagdana Svih Svetih, na grobljima je u tijeku finalno uređenje kako bi ona zasjala u punom sjaju kada ovih dana Bjelovarčani i drugi krenu u posjet posljednjih počivališta svojih najmilijih.

-Tvrtka Komunalac održava 34 groblja na administrativnom području Grada Bjelovara. To su dva gradska groblja – groblje svetog Andrije i Borik – te 32 prigradska groblja. Održavanje podrazumijeva da čitave godine kosimo travu, orezujemo živice, čistimo groblja i staze, nasipavamo sipinom, kupimo lampione, održavamo red na grobljima. Unazad dva tjedna smo intenzivirali sve radove na grobljima kako bi blagdan dočekali spremni. Do kraja radnog djela tjedna imamo još neke sitne radove za dovršiti i već za vikend, kada očekujemo više posjetitelja, groblja će biti spremna – priča Josip Heged, član uprave Komunalca Bjelovar.

Posjete će se razvući

Uz sve stalne radove, u planu su i radovi na infrastrukturi na Groblju sveti Andrija, ali će ti radovi biti cjeloviti projekt za koji se u Komunalcu tek pripremaju. Za sad, skreću pažnju na produženo radno vrijeme groblja.

– Mi ćemo raditi od subote, 29. listopada od 7 do 22 sata, a 1. studenog i čitavu noć. Bit ćemo na usluzi našim građanima. Tražilice pokojnika postoje i funkcioniraju pa svi koji traže grob ili ne znaju određenu aleju, moći će koristiti naše tražilice pokojnika na grobljima Borik i sveti Andrija. Bit će na grobljima i naši dežurni djelatnici koji će također moći dati informaciju, tko ih bude trebao – pojašnjava Heged.

– Očekujemo da će zbog vikenda prije praznika biti manje gužve nego proteklih godina na sam blagdan te da će se kroz ovih par dana posjete razvući. Očekujemo svakako da će, ako bude potrebe, i policija pomoći u regulaciji prometa kod Borika, no to će oni procijeniti hoće li za tim biti potrebe – pojašnjava i za kraj moli građane da oni sami doprinesu kvalitetnom i dostojanstvenom obilježavanju blagdana Svih svetih

– Građane molimo da kod paljenja lampiona, gledaju da ih ne stave u blizini živice gdje, da ne bi puhao vjetar i prevrnuo ih, pa da dođe do zapaljenja. Također, iako je groblje Borik pod video nadzorom, pa i dio parkirališta, molimo građane da ne ostavljaju stvari, torbice i novčanike u automobilima jer nažalost postoje oni koji nemaju dobre namjere, pa da ne ostanu bez svog vlasništva – zaključuje Heged.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!