Da, znamo da cijene lete u nebo, ali ovo je sada već bezobrazno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Inflacija, ekonomska kriza, svi smo odavno upoznati s tim činjenicama putem medija, ali još bolje putem vlastitog novčanika. 

Cijena kvadrata stana nemjerljiva je s usporedbom od prošle godine, kao i cijena rabljenih ili polovnih auta. Košarica s uljem, brašnom i kruhom itekako je skuplja nego prije samo pola godine. Naravno da su zbog svega toga cijene morali podići i restorani i pekare. No, jedna pekara iz Bjelovara nas je posebno iznenadila s cijenom malog komada pizze. Prije šest mjeseci kupac je u navedenoj pekari za 11.5 kuna mogao kupiti sočan komad pizze. Danas, u istoj pekari taj komad pizze više nije tako obilat već je puno manji i iznosi 16 kuna!

Da, znamo da cijene lete u nebo. Znamo da su proizvodi u nabavi od kojeg se te pizze rade poskupjeli. Znamo i da te nitko ne tjera da kupiš ono što je ti je skupo, posebno ne komad pizze. Ali gdje je kraj?

Ovih 16 kuna za siromašan komad pizze, koji je prije nekoliko mjeseci koštao 11.5 i pri tome bio puno bogatijeg ‘sadržaja’ samo je jedan od simbola besramnog divljanja cijena koje, unatoč svemu, ponekad nemaju podlogu objašnjenja. 

I zato opet, gdje je kraj? 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!