Bjelovar na dva dana postaje središte američkog nogometa u Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Robusna oprema, neobična lopta, snažni sportaši, navijačice, sportski spektakl – sve to se veže uz američki nogomet, a djelić stiže i u naš kraj. Bjelovar je ovog vikenda domaćin Hrvatskog festivala američkog nogometa u organizaciji Hrvatskog saveza američkog nogometa i Bjelovar Greenhornsa.

-Cilj je popularizirati američki nogomet upravo u vrijeme dok traje NFL. U ovo vrijeme nemamo natjecanje, pa je to prilika za klubove da se malo natječu – kaže predsjednik Bjelovar Greenhornsa Dino Dozan.

U dva dana će se održati kamp Hrvatske flag football reprezentacije, flag football Kup, utakmica U16 sekcija Zagreb Patriotsa i Dubrovnik Sharksa te All Star utakmica. Najvažnije od svega, kroz reprezentativni kamp će se, otkriva Dozan, birati 14 nacionalnih reprezentativaca američkog nogometa.

-Taj kamp će biti predselekcijski i izabrat će se tih 14 članova reprezentacije. Naravno, popis neće biti finalan jer se očekuju još dva kampa. Reprezentacija se priprema za Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine održava u Irskoj – kaže Dozan.

Hrvatski festival američkog nogometa se u subotu i nedjelju održava na Gradskom stadionu Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!