Bjelovaru i okolnim općinama odobreno 165 milijuna kuna, već znaju na što će ih potrošiti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovar te općine Veliko Trojstvo, Rovišće, Kapela i Štefanje u idućih sedam godina na raspolaganju će imati 22 milijuna eura iz mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU). Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova ovih dana objavilo je alokacije koje su u skladu s očekivanjima lokalnih čelnika. Jedan od glavnih kriterija bio je broj stanovnika pa je bjelovarska ekipa svrstana u kategoriju područja koja broje između 30 i 50 tisuća stanovnika, zajedno s Dubrovnikom, Šibenikom, Varaždinom, Siskom i Vinkovcima.

-Zadovoljan sam, očekivali smo između 20 i 25 milijuna eura, dobili smo 22 milijuna odnosno oko 165 milijuna kuna koje moramo potrošiti u idućih sedam godina, no vjerujem da će to biti i prije. Naime, unaprijed smo morali pripremiti plan projekata koje planiramo financirati tim novcem, a riječ je uglavnom o projektima koji se ne mogu financirati iz nekih drugih izvora – pojašnjava bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Bjelovar tako, među ostalim, spomenutim novcem planira urediti studentski dom u Nazorovoj ulici, u planu je opremanje Tehnološkog parka, Digitalno-inovacijskog huba, nešto bi trebalo biti uloženo i u projekt Termi Bjelovar.

Popis projekata imaju i okolno općine koje bi od spomenutog kolača trebale dobiti 40-ak milijuna kuna. Tim sredstvima trebali bi biti uređeni mjesni domovi, poljoprivredne površine, turistički i kulturi sadržaji i drugo. Prvi natječaji se očekuju već na proljeće.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!