[FOTO] Jandroković na Nacionalnom danu Mladeži HDZ-a: Budućnost pripada vama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na službenom otvorenju četvrtog Nacionalnog dana Mladeži Hrvatske demokratske zajednice u Domu kulture u subotu se okupilo više od 200 članova, a pozdravili su ih predsjednik stranke Andrej Plenković i član užeg predsjedništva, predsjednik Gordan Jandroković.

Predsjednik Plenković uvodno je opisao stranačku situaciju u kojoj se nalazi HDZ te istaknuo da je ulazak u euro-zonu i Šengen fascinantan uspjeh koji oporba pokušava proglasiti rutinskim. Od članova Mladeži HDZ-a očekuje da imaju svoje jasne političke stavove, ali i gard.

“Od vas očekujemo vidljivost koja se postiže političkim angažmanom. U politici je bitan stav, spremnost na duel i polemiku. Kada imate argumente koji moraju biti usidreni u činjenicama, pobijedit ćete u duelima”, kazao je Plenković.

“Politika je u prvom redu rad za javno dobro, a u drugom ona bitka koju gledate u Hrvatskom saboru. Na žalost, te često besmislene bitke u saboru često upadaju u prvi plan, a pravi smisao sabora je donošenje kvalitetnih zakona. Stoga, ne nasjedajte na prvoloptaške provokacije jer većina ljudi prepoznaje što je igra i zabava, a što ozbiljan posao. Godine koje dolaze pripadaju vama”, poručio je Jandroković.

Domaćin susreta, predsjednik bjelovarskog HDZ-a, župan Marko Marušić, kazao je da si kao najmlađi župan u Hrvatskoj i dalje laska da pripada mladeži.

„Naša stranka na čelu s predsjednikom Plenkovićem danas više nego ikad daje šansu mladima i vrednuje uspjeh. Na zadnjim izborima pobijedili smo nakon 20 godina, ankete nam davale 20 posto zaostatka, a nitko osim nas par entuzijasta nije vjerovao u pobjedu.

Naslijedili smo financijski devastiranu županiji, ali u suradnji s vladom, ministarstvima, gradovima i općinama siguran sam da ćemo doći do kvalitetnih rezultata”, kazao je župan Marušić.

Saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Miro Totgergeli podsjetio je okupljene da će za četiri dan u Domu kulture uslijediti 33. godišnjica osnutka županijskog HDZ-a.

„U te 33 godine HDZ je stvorio i obranio RH, vratio okupirane teritorije i Vukovar. Postali dio dio NATO-a i EU i za dva mjeseca ulazimo u Šengen i uvodimo euro”, kazao je Totgergeli dodavši da je to velik uspjeh.

U sklopu Nacionalnog dana održat će se dvije panel rasprave. O izazovima medijske komunikacije u digitalnom dobu govorit će predstojnik Ureda predsjednika HDZ-a i glasnogovornik vlade Marko Milić, dok će panel raspravu „Hrvatska na pragu pune europske integracije“ predvoditi državni tajnici Terezija Grad i Ivan Vidiš, saborski zastupnik Marko Pavić te zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler.

Poslijepodne je na rasporedu humanitarna nogometna utakmica, dok je u nedjelju predviđen odlazak na spomen-područje Barutana i groblje Borik gdje će se sudionici skupa pokloniti poginulim hrvatskom braniteljima, a održat će se i sveta misa.

Kao i svake godine, dodijelit će se priznanja najboljim pojedincima, ali i organizaciji Mladeži u Hrvatskoj.

Domaćin susreta je bjelovarsko-bilogorska Mladež HDZ-a, a organizacija im je pripala zbog dobrih rezultata u dosadašnjem radu, angažmana u stranačkim aktivnostima i na lokalnim izborima, ali i zbog činjenice da Bjelovarsko-bilogorska županija ima najmlađeg župana u Hrvatskoj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!