Za male i velike majstore iz KK ‘Slavko Krivski-Termal’ osvajanje medalja je mačji kašalj!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Hrvatski karate klub “Slavko Krivski-Termal” Daruvar ima tradiciju od 44 godine, a rade uglavnom s djecom i mladima uzrasta od četiri do 18 godina. Daruvarski karatisti itekako su dobar primjer znanja samoobrane jer uspjehe nižu bez ikakvog problema. Posljednji sjajan primjer njihovog uspjeha je natjecanje u Jastrebarskom gdje su odnijeli čak tri brončane medalje.

– Hrvatski karate klub “Slavko Krivski-Termal” Daruvar ima tradiciju ostvarivanja sjajnih rezultata u uzrastima djece do 17 godina. Primjerice, 2013. godine smo imali i velik broj reprezentativaca, a najviše koliko smo ih imali je šest. Naravno, da bi djeca došla do nivoa reprezentacije, ona moraju ostvarivati i nacionalne medalje – rekao je glavni trener Miroslav Lončar.

Medalje daruvarski karatisti itekako osvajaju. Posljednji sjajan primjer njihovog uspjeha je natjecanje u Jastrebarskom.

– Radi se o natjecanju u borbama za mlađe uzraste, a možemo reći i da je to najbrojnije državno prvenstvo održano ikada u povijesti Hrvatskog karate saveza. Dakle, u povijesti od 30 godina nikada nismo imali toliko natjecatelja u uzrastu borbi za mlađe uzraste. Mi smo nastupili s djecom od 11 do 12 godina. To su natjecatelji koje imamo u karete klubu u Daruvaru i sekciji Grubišno Polje – dodaje Lončar.

U Jastrebarskom je nastupilo 16 karatista, a neki su se kući vratili s brončanim sjajem oko vrata.

– Uzeli smo tri brončane medalje s time da je nekoj od 16 djece to bilo prvo veće natjecanje. Naravno, da bi došli na nacionalno prvenstvo, sva djeca sudjeluju na turnirima nešto nižeg ranga i tako ostvaruju određeno iskustvo – kaže.

Da bi se odlični rezultati postigli, potreban je i trening. Ipak, kako nam priča Lončar, djecu se ne forsira jer je prije svega važno njihovo školovanje.

– Uvijek u vidu imamo da se ta djeca ne bave samo karateom jer ipak je broj jedna njihovo školovanje. Treninzi su tri puta tjedno po sat vremena. Tako je u periodu kada nemamo značajnijih natjecanja, ali kada su ona tu onda se trenira i svaki dan – navodi Lončar.

Čini se da i djevojčice i dječaci vole karate jer broj članova je ravnopravan.

– Da budem iskren, sve to ovisi o upisu i godini. To se ne može definirati, ali sigurno ne prevladavaju ni dječaci ni djevojčice – dodaje.

Lijepe su to vijesti, a lijepe su vijesti i da su u tijeku upisi novih članova.

– Trenutno je aktualan upis novih članova. Prošle godine smo krenuli s upisima djece čak i vrtićkog uzrasta s čime nastavljamo i ove godine. Interes je dosta velik, do sada smo upisali deset novih članova, a trenutno u klubu imamo sto vježbača. To nije beznačajan broj već upravo suprotno, dosta polaznika za malu sredinu kao što je Daruvar – zaključuje Lončar.

Hrvatski karate klub “Slavko Krivski-Termal” Daruvar čeka vas raširenih ruku.

FOTO: Hrvatski karate klub “Slavko Krivski-Termal” Daruvar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!