Garešničanin Dejan Nemčić proglašen najboljim učiteljem na svijetu jer svojim radom mijenja živote

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na međunarodnoj konferenciji Global Teacher Award, Garešničanin Dejan Nemčić proglašen je najboljim nastavnikom na svijetu, ovoga puta u kategoriji Teacher Changing Lives, odnosno Učitelji koji mijenjaju živote. Nagradu za najboljeg učitelja na svijetu Nemčić je dobio i prije dvije godine. Na svom Facebook profilu Nemčić je otkrio kako ga je novo priznanje iznenadilo.

-Kad sam danas prozvan da dođem na pozornicu, i da mi se uruči nagrada, u par sekundi mi je kroz glavu prošlo zadnjih deset godina života. Sjetio sam se svih satova geografije u afričkim školama, sjetio sam se svih cijelih dana provedenih u školi, svih neprospavanih noći. Ako nekada misliš da to sve nema smisla, neka tvoja osobna žrtva, sjeti se, uvijek netko postoji na ovom svijetu, tko će ti dati potvrdu da sve vrijedi, da imaš srce i ljubav prema tome što radiš. Naziv ove međunarodne nagrade, najbolje opisuje naš posao učitelja. Učitelj, osoba koja ima toliku važnost u društvu, u kojem trenutno ima najmanji prioritet. Učitelj, osoba koja može promijeniti život svojim učenicima na bolje, a imam i vlastiti primjer, jer moja učiteljica geografije mi je odredila životni smjer. Da nije tako, ne bi sada pisao ovaj status – objavio je, među ostalim, Nemčić na Facebooku.

Podsjetimo, ovaj Garešničanin s trenutnom adresom u Zagrebu istaknuo se po jedinstvenom pristupu nastavi iz geografije, nakon što je svoje učenike uživo, putem interneta, spojio sa sugovornicima u različitim dijelovima svijeta. Osim toga, više je puta putovao u Afriku i radio s tamošnjim učenicima te se bavio humanitarnim radom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!