Ravnateljica bolnice: Na prvi pregled se ne čeka godinu dana!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ravnateljica Opće bolnice Bjelovar Sanela Grbaš Bratković obratila nam se sa zahtjevom za ispravak netočne informacije objavljene u članku „Duge liste u bjelovarskoj bolnici. Samo na ultrazvuk se čeka godinu dana“. Prenosimo ga u cijelosti.

 

Molim Vas da temeljem Zakona o elektroničkim medijima, a sukladno čl. 40 Zakona o medijima u sljedećem izdanju objavite ispravak netočno i nepotpuno objavljene informacije na vašem portalu Klikni.hr dana 25. listopada 2022. godine u članku: „Duge liste u bjelovarskoj bolnici. Samo na ultrazvuk se čeka godinu dana“.

U navedenom tekstu netočno i nepotpuno objavljene su sljedeće informacije:

 

  1. „Zadnju osobu na popisu za pregled na Ultrazvuk – TCD pregledat će 11. rujna 2023.“

 

Uvidom u sustav Jedinice za centralno naručivanje utvrđeno je kako osoba koja ima zakazan termin za dan 11. rujna 2023. nije naručena na prvi pregled odnosno pretragu već na kontrolni pregled koji se uvijek zakazuje sa vremenskim odmakom sukladno pravilima medicinske struke.

Suprotno onome što iz objavljene nepotpune informacije proizlazi, provjerom na dan 26.10.2022. godine, prvi slobodan termin za CDFI-TCD je 30.01.2023. godine, a prvi slobodan termin za pregled kod liječnika specijalista neurologa bio je 28.10.2022. godine.

 

S poštovanjem,

Ravnateljica

Sanela Grbaš Bratković, dr.med.,

opec. opće kirurgije, subspec. abdominalne kirurgije

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!