[FOTO] Slavljenička atmosfera na 33. obljetnici županijskog HDZ-a, članove pozdravili Medved i Šeks

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U svečanoj atmosferi Doma kulture obilježena je 33. godišnjica osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, prve organizacije osnovane nakon središnjice u Zagrebu. Uz prigodne riječi dobrodošlice domaćina, saborskog zastupnika i predsjednika županijske stranačke organizacije Mire Totgergelija te bjelovarsko-bilogorskog župana i predsjednika bjelovarskog HDZ-a Marka Marušića, okupljenima se obratio i potpredsjednik Vlade RH i ministar branitelja Tomo Medved, zamjenik i izaslanik predsjednika stranke Andreja Plenkovića.
Osnivačke skupštine održane 9. studenog 1989. godine u caffe baru Tropicana
 prisjetio se i Vladimir Šeks koji joj je i osobno nazočio, a govorili su i Slavko Prišćan te politički tajnik HDZ-a BBŽ Silvestar Štefović.

Uz prisjećanje na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, skupu cijenu koja je Hrvatska platila da bi izborila svoju neovisnost, a potom i veličanstvenu pobjedu nad srpskim agresorom i oslobođenje okupiranog teritorija, ali i uspjehe poput ulaska u NATO, Europsku uniju i od početka iduće godine Šengen i uvođenje eura, govornici su istaknuli važnost suradnje nacionalne i regionalne, odnosno lokalne vlasti te ulaganja u Bjelovarsko-bilogorsku županiju u kojoj se HDZ prošle godine nakon dugo vremena ponovno vratio na vlast. Tomo Medved prisjetio se nedavnog posjeta premijera Plenkovića Bjelovaru te ponovio da će Vlada RH pružiti financijsku pomoć u otplati kredita za novu bolnicu, ali i za opremanje bolnice.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!