Podignuta optužnica protiv Garešničanina zbog nasrtanja na 15-godišnjakinju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv 37-godišnjaka iz Velikog Pašijana kraj Garešnice s podužom kaznenom evidencijom. On je još 2005. osuđen na 30 dana zatvora zbog krađe, a dvije godine kasnije zbog teške je krađe osuđen na 15 dana zatvora. Potom je u ožujku 2010. osuđen na šest mjeseci zatvora zbog krađe, a godinu kasnije na tri mjeseca uvjetno zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. Nakon toga je 2014. osuđen na šest mjeseci zatvora zbog teške krađe, a godinu potom i na osam mjeseci zbog krađe.

Povijest osuđivanosti

Zbog krađe je osuđivan i u prosincu 2015. i to na deset mjeseci zatvora, a u travnju 2017. osuđen je na sedam mjeseci zatvora zbog krivotvorenja isprava. U ožujku sljedeće godine osuđen je na 14 mjeseci zatvora zbog teške krađe, a već sljedeće godine na još šest mjeseci zbog krađe. U ožujku 2020. je osuđen na 26 mjeseci zatvora zbog teške krađe, a u lipnju iste godine osuđen je na 33 mjeseca zatvora zbog istog kaznenog djela. Ovaj očito nepopravljivi tip tom nizu presuda ubrzo bi mogao pridodati i kaznu zbog prijetnji jer iako je višekratno osuđivan, on se trenutačno nalazi na slobodi, a prijetio je djevojci koja još nije napunila 16 godina.

On je, stoji u optužnici, početkom veljače prijetio maloljetnici iz okolice Bjelovara koja nije željela s njim imati intimnu vezu. U cilju da je ustraši, 37-godišnjak joj je putem aplikacije Messenger sa svog Facebook profila poslao poruku u kojoj joj je zaprijetio da će dobiti batina i da neće više hodati. Naravno da su te riječi izazvale opravdani strah kod ove djevojke, a koji dan kasnije je s digitalnih prijetnji, 37-godišnjak prešao i na staromodni, fizički način prijetnji. Stigao je on pred kuću u kojoj ova maloljetna djevojka živi u okolici Bjelovara i nezadovoljan što ona odbija intimnu vezu s njim počeo ponovno prijetiti. Rekao joj je da ako će imati dečka, da će polomiti sve kosti i njoj i njemu, a te riječi su izazvale opravdani strah kod djevojke koja je muškarca u srednjim godinama iz okolice Garešnice s razlogom odlučila prijaviti policiji.

Dolazio joj u kuću

Optužnicom je predloženo da se 37-godišnjaku za svaku prijetnje izrekne po pet mjeseci zatvora i da ga se osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, a dok se on branio šutnjom, djevojka je iskazala da se 37-godišnjak prema njoj duže vrijeme ružno odnosio. Dolazio je u kuću u kojoj ona živi s obitelji i pipkao ju je po koljenima i nogama, a kada je djevojka odbila kontakt s njim, ovaj je nasrtljivac očito potpuno izgubio kontrolu. (sg/Bjelovarski list)

FOTO: ilustracija

-Djevojka je tijekom istrage rekla da se nasrtljivac prema njoj duže vrijeme ružno odnosio


PODIJELI S PRIJATELJIMA!