Stanovnici Garešničkog Brestovca mogu odahnuti. Nakon godina traženja, konačno su dobili stalnog liječnika!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Već tri tjedna stanovnici Garešničkog Brestovca ne moraju strahovati. Naime, od 17. listopada u liječničkoj ordinaciji u svom mjestu imaju novog, mladog liječnika koji je došao baš s ciljem da njih liječi. Riječ je o doktoru Borni Emiću koji se odlučio za Opću medicinu jer nju smatra temeljem iz kojeg se uče danja medicinska znanja.

– Smatram da je korisno odraditi određeno vrijeme u obiteljskoj medicini, bez obzira u kojem segmentu medicine u budućnosti liječnik završi, a s obzirom na to da je ona jedan od glavnih dijelova primarne medicine, pa se može steći dobar uvid u zdravstveni sustav – priča doktor Emić i napominje kako je izbor pao na Garešnički Brestovac

– S obzirom na to da sam bio stipendist BBŽ, gledao sam da se ovdje i zaposlim. Garešnički Brestovac je bio ponuđen u Domu zdravlja, mjesto mi je relativno blizu, pa nisam previše kalkulirao. Premda mi je tek treći radni tjedan, za sada sam zadovoljan radom, a nadam se da su i pacijenti sa mnom – zaključuje mladi liječnik.

Da je on doista bio prijeko potreban u ordinaciji u Garešničkom Brestovcu, potvrđuje i ravnatelj Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije, Josip Rajković.

– U Garešničkom Brestovcu nije bilo stalnog liječnika 7 godina, najduže što je tamo bio doktor Ivan Premužić koji je radio iz mirovine 4 sata. No, on je u listopadu prošle godine doživio srčani udar baš na radnom mjestu. Od tada pa do isteka ugovora bio je na bolovanju. Jedno duže vrijeme tako smo bili i bez liječnika na 4 sata. Kada je stigao, uskakao je liječnik iz Hercegovca, doktor Ivan Čukman, koji je radio paralelno dvije ambulante.

Ipak, u rujnu su raspisali natječaj na kojeg se javio doktor Emić, koji je medicinu završio u roku i s odličnim ocjenama. Rajković se nada kako će se Emić zadržati u Garešničkom Brestovcu što duže, na zadovoljstvo pacijenata, korisnika ali i Doma zdravlja.

– U tim izoliranijim mjestima je teže pronaći doktora, ali ovo je dokaz da ponekad i u tome uspijemo. Kada sam pitao doktora što ga je najviše nagnalo da prihvati to mjesto, rekao je da, u natječaju smo nudili stan koji je grad Garešnica ponudila na korištenje liječniku koji je sada novouređen i ima novi namještaj, tako da se dobije stan na korištenje. To ga je isto privuklo da ne mora putovati svaki dan. Jedan lijepi primjer suradnje s lokalnom zajednicom – zaključuje Rajković koji napominje da brojne druge županije novčanim poticajem ili rješenjem stambenog pitanja privlače mlade liječnike u svoj kraj, pa je to praksa s kojom se dana da će mlade medicinske stručnjake privući i u Bjelovarsko bilogorsku županiju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!