Zašto bolnica plaća struju i popravke punionice električnih auta, a za uzvrat ne dobije ništa?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Punionica električnih automobila postavljena na bolničkom parkiralištu bila je van funkcije više od tri tjedna da bi tek prije nekoliko dana bila popravljena. No, ono što je posebno neobično u toj situaciji jest činjenica da je popravak za navedenu punionicu morala platiti bjelovarska bolnica. No, to nije sve. Osim što je Opća bolnica Bjelovar dužna plaćati takve popravke, punionica crpi električnu energiju iz same bolnice koja za to ne dobiva nikakvu naknadu. No, krenimo redom.

Ugovor bolnice i Fonda

U ljeto 2019. godine za vrijeme ravnateljstva dr. Alloucha potpisan je ugovor o neposrednom sufinanciranju projekta poticanja energetske učinkovitosti u prometu ‘Gradnja punionice vozila na električnu energiju 2019’ između Opće bolnice Bjelovar i Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti. Ugovorom je osigurano 40% sredstava za postavljanje DC tipa punionice električnih vozila od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Punionica je postavljena u ljeto 2020. godine i mogu je koristiti svi vlasnici električnih automobile, neovisno o tome jesu li zaposlenici Opće bolnice Bjelovar. 

-Da, mi smo dužni brinuti o punionici. Bila je van funkcije neko vrijeme, pozvali smo firmu koja se bavi popravkom takvih stvari i naravno da smo popravak i platili – rekla nam je ravnateljica Opće bolnice Bjelovar Sanela Grbaš Bratković i dodaje. 

-Punionica električnu energiju crpi od bolnice. I ne, nemamo mi nikakvu naknadu za to sve. Takav ugovor je potpisan još prije mog dolaska na mjesto ravnateljice  – kratko nam je rekla ravnateljica Grbaš Bratković. 

Inače, postupak nabave za dobavu punionice s montažom putem javnog natječaja pripao je tvrtki Eurokod Piskač, a iznos je bio 250 tisuća kuna. 

Punionica je na krivom mjestu

Prilikom obilaska punionice naišli smo na gospođu koja je punila svoj električni automobil te nam je rekla da su pozicije za punionice u gradu na vrlo lošim pozicijama. 

-Na bolničkom parkiralištu je gotovo uvijek gužva. Ako želiš ovdje puniti auto moraš na rikverc ući, a to je jako teško kada je gužva i kada su uvijek automobili iza tebe i čekaju nervozno da prođeš. U centru grada to jest tamo kod knjižnice je još gore. Jednosmjerna, uska ulica, također uvijek gužva. Mislim da su se trebali izabrati bolje, manje frekventne lokacije – kazala nam je Bjelovarčanka s kojom smo razgovarali dok je punila svoj auto. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!