Cajkaški koncerti pune bjelovarske klubove, dolazi čak i Lepa Brena!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kada ste posljednji put bili na nekom koncertu u, recimo, Dvorani europskih prvaka? Zaista, Bjelovar već duži niz godina nije imao veći koncert popularnog benda ili pjevača organiziran od strane nekog glazbenog menadžera.

Gibonni, Neno Belan, Hladno Pivo, TBF, Petar Grašo, svi su oni nastupili u Bjelovaru na gradskim manifestacijama nakon što ih je Grad putem poreznih obveznika odlučio masno platiti. No, nitko od njih nije pozvan u Bjelovar putem glazbenih menadžera. Razlog je očigledno jasan, nema interesa.

Navala na ulaznice

No, u zadnje vrijeme u Bjelovaru vlada ogroman interes za koncerte turbofolk glazbe. Dragana Mirković, jedna od najpopularnijih srpskih turbofolk pjevačica ispunila je jedan bjelovarski klub do posljednjeg mjesta, a ulaznica se tražila kao suho zlatno. Isto je bilo i za Radu Manojlović, Darka Lazić, Teu Tairović, a ovoga vikenda nastupit će i Aca Lukas. Treba li napomenuti da za Acu ulaznica gotovo više nema. Štoviše, u kuloarima se na veliko šuška da dolazi zvezda svih zvezda, Lepa Brena!

Sve je to legitimno, menadžer zna što prolazi kod naroda i to im ponudi te su svi zadovoljni. Turbo folk pjevači zarade, menadžer zaradi, publika zadovoljna. Tako se to i radi.

Cajke sve nose

No, gdje je nestao interes za održavanje većih koncerata neke druge vrste glazbe. Rock, pop, hip-hop očigledno više ne prolaze među Bjelovarčanima jer da postoji naravno da bi onda netko iz glazbenih voda tu vidio publiku/profit i organizirao takav koncert.

Vremena krcate birtije Zagreb… ili ispunjene Dvorane europskih prvaka s moćnim rock sastavima je prošlost. Cajke sve nose, tamo je lova, tamo su mladi.

No, kako je jedan kantautor iz Novoga Sada u Bjelovaru 2012. godine rekao: ‘O narodnjaci, sve vam je u šaci, al’ zašto da se baci, ostavite nešto i za nas…’


PODIJELI S PRIJATELJIMA!