Hrvoje Cikoja: S Moslavinom sam dobio Bjelovar, sad s Bjelovarom moram dobiti Moslavinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je u ponedjeljak ostavku podnio Josip Pećina, mjesto prvog trenera RK Bjelovar preuzeo je Hrvoje Cikoja koji je već odradio dva treninga s ekipom. Cikoja priprema momčad za vrlo važnu utakmicu s Moslavinom iz Kutine čiji je bio trener do prije dva tjedna i s čijom je momčadi na početku prvenstva pobijedio upravo RK Bjelovar. 

-Prije dva tjedna sam otišao iz Moslavine, kratko se odmorio od rukometa, ali ja sam cijeli život u tom sportu i ne mogu dugo bez njega. Nakon što je Pećina podnio ostavku, nazvao me predsjednik kluba, razgovarali smo, sve dogovorili i evo održao sam sastanak s igračima, treniramo i spremamo se za subotu gdje doma igramo s Moslavinom koju jasno, jako dobro poznajem, ali poznaju oni i nas – kaže Cikoja i nastavlja. 

Promjene u hodu

-Pratio sam ovako sa strane RK Bjelovar prije nego sam sada preuzeo. Bilo je tu dobrih stvari, ali naravno i nekih manje dobrih koje treba mijenjati. Stručni stožer nisam mijenjao, ali naravno da će se raditi po mom viđenju rukometa. Dečki su dobro reagirali na prva dva treninga, ali malo je vremena da se tu neke velike promjene rade, to jest puno stvari ćemo morati mijenjati u hodu – priča Cikoja i nastavlja. 

-Bjelovaru se dogodio neki crni niz koji eto, dođe nekada. Ali to su kvalitetni igrači i mislim da je prije svega važno im dignuti samopouzdanje i vratiti pobjednički mentalitet. Baza će biti obrana, na njoj ćemo najviše raditi, a sada mijenjati nešto u napadu u tako kratkom vremenu je teško, to ćemo u hodu raditi. I kažem, moramo biti u svakoj utakmici napaljeni sto posto i bodovi će početi dolaziti – naglašava Cikoja koji u subotu sa svojom ekipom dočekuje Moslavinu iz Kutine čiji je bio trener do prije dva tjedna. 

Sam sebi uzeo bodove

-Da, ispada da sam sam sebi otkinuo dva boda jer sam s Moslavinom na početku prvenstva dobio Bjelovar. Gledao sam tu utakmicu odmah još kada sam bio trener Moslavine, sada sam ju opet gledao, ali iz malo drugog ugla, kao trener Bjelovara. Znam ih dobro, znam im vrline, znam im mane, ali znaju oni i naše. Pozivam Bjelovarčane da dođu u što većem broju, da nas podrže u ovoj važnoj utakmici. Znam koliko je dobra atmosfera u dvorani važna za igrače stoga se nadam da će nam navijači biti jaki vjetar u leđa – zaključio je Cikoja. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!