Neutješni roditelji: Nadamo se da će za smrt naše bebe ipak netko odgovarati!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijski sud u Zadru ukinuo je prvostupanjsku presudu po kojoj je troje liječnika bjelovarske bolnice oslobođeni optužbe za smrt 15-mjesečne Matee Matić. Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru optužilo je liječnike Tomislava Miklića, Tomislava Hegeda i Mariju Hiđu – Čohar za nesavjesno liječenje, a Općinski sud u Bjelovaru oslobodio ih je optužbi.

Na tu se presudu žalilo Općinsko državno odvjetništvo, smatrajući da su tijekom suđenja zanemareni iskazi vještaka koji su teretili optuženike, a Županijski sud u Zadru prihvatio je njihove argumente.

Tomislav Miklić, Tomislav Heged i Marija Hiđo – Čohar tako će ponovno sjesti na optuženičku klupu, ali ovoga puta pred drugim sastavom sudskog vijeća.

Iako će na ponovljenom suđenju morati ponovno proživljavati najteže trenutke u svojim životima, Ivana i Matej, roditelji nesretne djevojčice su zadovoljni odlukom višeg suda.

-Nadam se da će sud ovoga puta biti pravedan i da će potvrditi kako je sve ono što smo posljednjih godina tvrdili istina. Nama našu Mateu nitko i ništa ne može vratiti, no nadamo se da će pravda biti zadovoljena – kazao nam je u telefonskom razgovoru otac djevojčice Matej Matić.

Dodaje kako su se on i supruga jedva oporavili od šoka koji su doživjeli prije godinu dana, kada su bjelovarski liječnici oslobođeni na bjelovarskom Općinskom sudu.

-Malo tko je vjerovao da će žalba Općinskog državnog odvjetništva biti prihvaćena, a meni osobno su mnogi govorili da odustanem od svega i da se ne bodem s rogatima. No, sud je dobro odlučio, a vjerujem kako je ishod ovakav i zbog činjenice što je slučaj iz Bjelovara prebačen u Zadar – kaže Matej.

Podsjetimo, slučaj obitelji Matić u prosincu 2015. godine šokirao je i potresao cijelu Hrvatsku. Agonija njihove 15-mjesečne djevojčice trajala je od sredine studenog do 5. prosinca jer je bolesno dijete s roditeljima „šetano“ od jednog liječnika do drugog, sve dok nije preminula zbog, kako tvrde roditelji, odvjetništvo i sudski vještaci, propusta u liječenju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!