Vlada preuzela plaćanje kredita za bolnicu, za nabavku opreme dodatnih 70 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na današnjoj sjednici Vlade RH i formalno je ispunjena najava premijera Andreja Plenkovića koji je u subotu u posjetu Bjelovaru istaknuo da će država preuzeti otplatu kredita, ali i pomoći u opremanju nove zgrade bolnice kako bi se stanovnicima Bjelovarsko-bilogorske županije omogućila kvalitetnija zdravstvena skrb.

Snažan signal

„Preuzeli smo financiranje anuiteta za kreditiranje bolnice i iznaći ćemo dodatna sredstva kako bi se nova bjelovarska bolnica opremila. Riječ je o bolnici važnoj za županiju i Bjelovar, a zaključak je donesen nakon niza razgovora. Ovo je važna politička i financijska gesta za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a uz činjenicu da se gradi cesta od Farkaševca prema Bjelovaru, mislim da šaljemo snažan signal prema ovoj županiji”, istaknuo je premijer na početku sjednice Vlade dodavši kako je zadaća tog tijela „omogućiti bolju prometnu povezanost Bjelovara, Koprivnica, Požege i Virovitice.

„To su zadaće koje su pred nama i na taj način bismo zaokružit ćemo prometnu infrastrukturu, uz željeznički promet koji je godinama zanemaren”, poručio je premijer Plenković.

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila Zaključak u kojemu se, među ostalim navodi da je Opće bolnica Bjelovar radi realizacije projekta izgradnje nove zgrade podignula dva kredita ukupne vrijednosti 197,5 milijuna kuna.

„Ovim se Zaključkom ostvaruju preduvjeti za osiguranje sredstava u državnom proračunu za otplatu anuiteta kredita do najviše 18 milijuna kuna godišnje i nabavu opreme u iznosu do najviše 70 milijuna kuna za potrebe realizacije projekta izgradnje i opremanja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Zadužuje se Ministarstvo zdravstva da u svrhu provedbe ovoga Zaključka u državnom proračunu planira sredstva za realizaciju aktivnosti ovoga Zaključka sukladno raspoloživim fiskalnim mogućnostima državnog proračuna”, stoji u obrazloženju Zaključka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!