Ministarstvo poljoprivrede široke ruke prema Bjelovarskom sajmu, evo u što će sve ulagati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministarstvo poljoprivrede financijski će pomoći obnovi objekata Bjelovarskog sajma, a više novca izdvojit će se i za održavanje državne stočarske izložbe, priopćili su iz Bjelovarsko-bilogorske županije u petak. Nakon brojnih razgovora koje je župan Marko Marušić obavio s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković i njezinim suradnicima, Ministarstvo je potvrdilo da će financirati obnovu dotrajalog krovišta na staji broj 1 namijenjenoj smještaju stoke.

Riječ je o 2700 četvornih metara krovišta koje će se zamijeniti. Investicija je procijenjena na oko dva milijuna kuna, a sredstva su osigurana u proračunu Ministarstva poljoprivrede za 2023. godinu.

Uz to, Ministarstvo će snažnije poduprijeti održavanje državne stočarske izložbe u sklopu jesenskog sajma. Stavka od 220 tisuća kuna podignuta je na 350 tisuća kuna.
Detalji su dogovoreni na sastanku u resornom ministarstvu na kojem su sudjelovali i pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Zlatko Pavičić te direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!