[FOTO] Odana počast Anđelku Višiću, prvom liječniku koji je izgubio život u Domovinskom ratu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na današnji dan, 13. studenoga, navršava se 31. godina pogibije prvog liječnika u Domovinskom ratu, dr. med. Anđelka Višića. Na taj dan, Ravnateljstvo i Udruga branitelja Opće bolnice Bjelovar odaju počast Višiću polaganjem vijenca na grobu na Starom groblju „Sveti Andrija“ u Bjelovaru. Tako je bilo i danas, a počast je odao i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić.

Doktor Višić je bio liječnik u Općoj bolnici Bjelovar, dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik 55. samostalnog bataljuna. Poginuo je na povratku s intervencije, nakon pružanja pomoći ranjenim hrvatskim braniteljima, pripadnicima Zbora narodne garde iz Bjelovara i Grubišnog Polja. Vozilo saniteta naišlo je na neprijateljsku zasjedu. Izrešetano je mitraljeskim mecima, a dr. Višić je na mjestu preminuo.

Treba podsjetiti da je Odbor za branitelje Domovinskog rata Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije u lipnju ove godine utvrdio prijedlog zaključka da se nova zgrada bjelovarske Opće bolnice nazove po dr. Anđelku Višiću.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!