Kada bivši učenik dariva svoju školu! Danijelovu kartu svijeta žele i druge škole u županiji, ali i izvan nje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Danijel Hren iz Rovišća primjer je učenika koji ne zaboravlja svoju školu. Naime, bivši učenik, a sadašnji vlasnik “D&D Creative Design” izrađuje kreacije od drveta sa suprugom Danijelom Hren, a jednu posebnu poklonio je Osnovnoj školi u Rovišću. Radi se o karti svijeta kojom je započela ideja , a želja D&D je da svaka škola ima jednu takvu kartu u hodniku ili učionici geografije.

Osnovna škola u Rovišću bila je te sreće da kartu dobije na poklon, ali druge škole morat će ju ili financirati same ili potražiti sponzora s obzirom na cijenu od 1800 kuna po karti.

– Svi smo ostali iznenađeni, učitelji, djeca, roditelji i zaista smo oduševljeni poklonom. Djeca su svaki odmor ispred karte, ništa ne trgaju, samo gledaju i dive se. Karta je jako lijepo i efektno napravljena i baš nam je drago što se naš bivši učenik sjetio svoje škole – rekla je ravnateljica OŠ Rovišće Blanka Klemić.

Ubrzo nakon što je karta ugledala svjetlo dana odnosno nakon što je prikazana na otvaranju obnovljene škole u Rovišću, brojne druge škole poželjele su je u svojim prostorijama. Jedna od njih je i I. OŠ u Bjelovaru. Ravnateljica Martina Supančić na društvenim je mrežama objavila kartu uz status “Traži se sponzor”, a sponzor se nije dugo tražio jer čak dva su se javila s voljom da financije preuzmu na sebe. Zahvaljujući sponzorima Jilk d.o.o. i Flex d.o.o., I. Osnovna škola u Bjelovaru dobila je kartu svijeta.

– Nakon što sam vidjela kartu u Osnovnoj školi Rovišće, ideja mi se odmah svidjela. Dvoje donatora javilo nam se već drugi dan nakon moje objave. Imamo specijaliziranu učionicu za geografiju u koju je karta i smještena. Veseli smo i zahvalni donatorima što smo ih tako brzo našli – rekla je Supančić.

Kontaktirali smo i najzaslužnijeg za sreću djece u osnovnim školama. Danijel Hren nije bio ni svjestan koliku će pompu karta izazvati jer prvotno ona nije bila ni zamišljena isključivo za školske prostorije.

– Nama nisu bile škole prioritet jer karta je idealna dekoracija za brojne prostore, do doma do konferencijske sale. Karta je napravljena od drveta, radi se od šperploče četiri milimetra debljine u nekoliko slojeva i četiri različite bolje kako bi se dobio što bolji efekat. Karta se lijepi na zid, ima više dimenzija, a najčešća je od dva metra – kaže Hren.

Jasna želja je bila da ideja krene od Hrenove bivše škole, ali karta će otići i van županije.

– S obzirom na to da je škola imala otvorenje nakon preuređenja, a ja sam pohađao tu školu, htjeli smo da ideja krene upravo iz škole u Rovišću. Osim I. OŠ u Bjelovaru, želju za kartom za sada su izrazile i Osnovna škola u Štefanju, Medicinska škola Bjelovar i IV. OŠ Bjelovar, a upit imamo čak i iz Varaždina. Također uz pomoć sponzora – dodao je Hren.

D&D je na tržištu samo pet mjeseci pa je karta svijeta bila sjajna promocija na početku poslovne karijere.

– Idemo malo po malo, s aktivacijom web shopa, a probat ćemo se probiti i van granica. Malo ljudi u svijetu tako nešto proizvodi, a moram reći da je karta svijeta univerzalna, vječita. Jasno da se ne može svima svidjeti sve, ali više je pozitivnih nego negativnih komentara – poručuje.

Univerzalna je karta svijeta, ali i simbolična gesta učenika koji nije zaboravio gdje je rezbarenje njegovog znanja počelo.

Na fotografijama: Učenici I. OŠ Bjelovar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!