Počela sadnja stabala i sanacija paviljona. Postavit će se i kamere u centru grada!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Počela je sadnja stabala na rekonstruiranom dijelu korza, a paralelno se kreće i u sanaciju gradskog paviljona – obznanio je to sve danas gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

-Počinjemo završavati prvu fazu korza, ali moram naglasiti da to nije kraj, da tu još ima posla i da će na kraju sve lijepo izgledati. Molim za strpljenje i poručujem građanima da će sve biti odlično. Neki građani su rekli da im nove kocke izazivaju nelagodu kada ih gledaju, ima nečega u tome i na tome radimo i to ćemo srediti, samo ne možemo sve odjednom – rekao je gradonačelnik Hrebak i nastavio.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo o stablima

-Dajte nam vremena da završimo projekt do kraja i onda naravno da svatko može reći što mu se sviđa što mu se ne sviđa. Ali na sve pazimo, slušamo savjete građana i potpuno smo u tome. Što se tiče stabala, od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo smo dobili službeno očitovanje koje kaže da ta stabla graba ne izazivaju nikakve visoke alergene reakcije. Dakle, govorim o službenoj instituciji Hrvatske – naglasio je Hrebak i dodao da će nakon završenog projekta korza biti 20 do 30 posto više stabala na korzu nego prije.

-Trenutno smo zasadili 25 stabala graba. To nije grab iz šume što su neki govorili, već parkovno drveće koje štiti od buke, prašine i različitih mikročestica. Po pitanju zelenila, vraćamo se u prošlost, centar Bjelovara će opet biti zelen kao što smo i obećali – rekao je Hrebak koji je dodao da će se zbog ‘divljih’ parkiranja postaviti i stupići na na četiri lokacije oko korza.

Sanacija paviljona

Inače, danas je krenula i sanacija gradskog paviljona koji je doživio veliku obnovu 2015. godine.

-Neki pričaju gdje je nestao brački kamen, pa nije nigdje, to je brački kamen. A ovo dolje, na donjem dijelu je trogirski kamen. Inače, garantni rokovi na onome što je napravljeno prije sedam godina su istekli prije nešto manje od dvije godine. Paviljon ima određena oštećenja na donjem dijelu i to se mora sanirati i zamijeniti. Voda se smrzava, plus oni naši vandali i dolazi do pucanja. Inače, koncerti nisu oštetili paviljon, da i to demantiram. Pucaju donji, bočni dijelovi. Ova obnova će koštati 150 tisuća kuna. Radovi će trajati mjesec dana i izvodit će ih bjelovarska tvrtka Česma – kazao je gradonačelnik Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!