Provjerili smo gdje je zapelo s projektom šetnice uz Bjelovacku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Radovi na dugo najavljivanoj šetnici uz Bjelovacku uskoro bi mogli krenuti, poručuju usklađeno iz Grada, Hrvatskih voda i tvrtke zadužene za geodetske radove

– U postupku je rješavanje imovinsko pravnih poslova za još nekoliko katastarskih čestica za koje se u zemljišnim knjigama upisane plombe na prigovore stranaka. Sva geodetska mjerenja su završena kao i idejni projekt za ishođenje lokacijske dozvole. Kada se u zemljišnim knjigama izbrišu plombe stranaka koje se odnose na prigovore može se pokrenuti zahtjev za ishođenje lokacijske dozvole. Do kraja mjeseca bi se to moralo riješiti, tako da je realno očekivati da se kompletira zahtjev za lokacijsku idući mjesec – kaže glavni vršitelj geodetskih poslova, Branko Ćurić iz Metre.

Iz Hrvatskih voda javljaju kako čekaju da geodetski elaborat bude završen, a tek tada će imati sve preduvjete za realizaciju projekta šetnice.

– Projekt Hrvatskih voda je u fazi izrade, a nakon dobivenih potrebnih dozvola pristupit će se planiranju navedenih radova na uređenju obala potoka, a projekt i izvođenje same šetnice u nadležnosti je Grada Bjelovara.

Zamjenik gradonačelnika, Igor Brajdić, nada se da će građani imati prilike vidjeti da se na šetnici radi što prije, jer i oni čekaju zeleno svjetlo da krenu s radom.

– Šetnica je podijeljena u dvije faze, od Luga do Slavonske ceste, a druga faza od Slavonske ceste od rotora U Lugu. Dugo su rješavani imovinsko-pravni odnosi, no to je sad pri kraju, koliko znam. Kad bude gotovo, Hrvatske vode kreću s uređenjem korita rijeke, a paralelno s njima, i Grad kreće s radovima. Nadam se da će to biti sredinom iduće godine – zaključuje Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!