Što će se sve graditi sljedeće godine? Korzo je i dalje prioritet, a u obnovu ide jedno važno dječje igralište

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar u proračunu za sljedeću godinu za kapitalne infrastrukturne projekte planira 1,57 milijuna eura, pri čemu je najveća pojedinačna investicija završetak obnove korza u vrijednosti od gotovo milijun eura.

Iako je proračun za 2023. godinu tek u fazi javne rasprave pa su izmjene moguće, s obzirom na umrtvljenost oporbe i bjelovarske javnosti ne treba im se previše nadati.

Stoga, nije zgorega već sada navesti i ostale kapitalne infrastrukturne projekte koje Grad planira započeti, nastaviti ili dovršiti iduće godine.

Tako je u planu početak aktivnosti na izgradnje spojne ceste između Bilogorska ulica i istočne obilaznice. Rana je to faza koja uključuje tek ishođenje lokacijske dozvole, nakon čega će se pristupiti otkupu zemljišta i izradi glavnog projekta.

Most preko Bjelovacke

„Predmetna dionica je neophodna zbog izlaska iz poslovne zone Istok na Istočnu obilaznicu čime bi se rasteretio promet kroz naselje uz Bilogorsku ulicu te samim time kroz grad Bjelovar . Ukupna duljina dionice je oko 550 metara, a u sklopu projekta potrebno je predvidjeti i most preko Bjelovacke”, navedeno je u pojašnjenju te stavke. Planirana je i izgradnja produžetka Ulice 29. rujna u duljini od oko 200 metara koja će služiti za povezivanje gospodarskih subjekata koji se nalaze sa južne strane Bilogorske ulice na Istočnu obilaznicu.

Nastavlja se i rekonstrukcija Tijardovićeve, kao i izgradnja pješačko-bicklističke staze. Ove godine
će u potpunosti biti gotovo oko 550m ulice od ukupnih 900m, optimistični su u gradskoj upravi. Radovi su započeli nakon završetka radova na Aglomeraciji u sklopu koje je izgrađena kanalizacija.
Novina je i izgradnja ceste i ostale infrastrukture u naselju Sjever I, što je potrebno radi planirane izgradnje nove škole.

Grad Bjelovar prije dvije godine pokrenuo je rješavanje dokumentacije i imovinsko pravne
poslove oko izgradnje spoja Ul. M. J. Zagorke i izgradnje dijela cesta u naselju Sjever – sve prema UPU-u Sjever 1-2 dio, prvenstveno radi izrade projekta izgradnje Područne škole IV osnovne škole. Projektna dokumentacija za izgradnju cesta i ostale infrastrukture je završena, izdana je građevinska dozvola te se očekuje raspisivanje natječaja za izvođača i početak izvođenja radova.

Za potrebe budućeg vrtića potrebno je pak spojiti Daruvarsku i Crkvenu ulicu. Projektna dokumentacija za izgradnju ceste i ostale infrastrukture je završena, izdana je građevinska dozvola te se očekuje raspisivanje natječaja za izvođača.

Novo igralište na Trgu hrvatskih branitelja

A uspije je Grad razriješiti imovinske odnose s Hrvatskim željeznicama, nastavit će se izgradnja parkirališta u Ulici Brune Bušića gdje je 2019. godine izgrađena poslovna zgrada i parkiralište za kamionsku prodaju voća i povrća, godinu kasnije i nadstrešnica za kamionsku prodaju voća i povrća. Sada je potrebno u nastavku ulice izgraditi i parkiralište za korisnike tržnice. Projektna dokumentacija je pripremljena. U tijeku je rješavanje imovinskih pitanja s Hrvatskim željeznicama.

Najmlađe Bjelovarčane i njihove roditelje svakako će zanimati rekonstrukcija dječjeg igrališta na Trgu hrvatskih branitelja, jednog od najposjećenijih i na žalost, najderutnijih dječjih igrališta, što priznaju i u gradskoj upravi.

„Trenutno je u nezadovoljavajućem stanju obzirom na opremljenost i sigurnosne standard, te je slijedom navedenog isto potrebno dodatno urediti i opremiti”, stoji u pojašnjenju te stavke.

Grad Bjelovar nastavit će ulagati i u Borik i to sve kako bi se podigla kvaliteta postojećih sportsko-rekreativnih sadržaja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!